Pizza på sconesbotten

Hej där,
Måndagsmorgon och snart fylls hela mitt hus av ”bokfolket” från stockholm. Haha… det är fotograf, stylist, redaktör och allt-i allo. Jag förberedde fram till långt efter midnatt igår, och är fortfarande inte riktigt färdig. Men det här ska vi lösa.  Att göra böcker är så himla roligt, även fast det är sjuuuuukt mycket jobb bakom. Så tack för att ni är så fina och förstående.

Här kommer ett härligt tips på snabbpizza. Prova så snart ni hinner.

Det här behöver du till sconesbotten:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, vänd ner oljan och mjölken. Rör samman allt till en deg. Arbeta samman, och om det behövs tillsätt ev. lite mer mjöl. Arbeta ut den på en bakplåtsklädd plåt. Förse den nu med alla dina favorit fyllningar,  sedan ska den gräddas mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Jag hade förutom pizzasåsen , riven mozzarella, tacofärd, tomater, jalapenos.
Efter gräddningen toppade jag med lite ruccola.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
5 år sedan

Hej önskar en bok med färdiga veckomatsedlar. Vore hur smidigt som helst, eller att du startar samarbete med Ica eller liknande o fixar till deras veckomatpåsar 👍👍

Gülay
5 år sedan

Vet du vad jag vill att du gör eller gjort att frågar dina läsare vilka recept är deras favoriter. Tex när du lägger upp ett recept blir jag kanske inte nyfiken just då. Men om några läsare har skrivit jag lagade vad gott det blev blir jag kanske nyfiken:))
Eller vågar testa dina mest omtyckta recept.
Hoppas du förstår vad jag menar. Jag hade gjort en bok av mina mest omtyckta recept:)

Sofie
5 år sedan

Perfekt när man är hemma och vabbar med tacorester över, dottern tyckte se va superkul. Lagom aktivitet tillsammans och det gick hem!

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x