Grönpepparbiffar med pepparsås

Sådär, då är barnen på väg till skolan. Friska & krya,
och jag på väg till Växjö för en dejt med min hårfrisörska. Dags att få lite ny färg & glans i mitt vintertorra hår.
Kolla in på Instagram om ni vill följa mej mer lite bakom kulisserna ( @jennysmatblogg )

Igår blev det grönpepparbiffar till middag. Och tusan så goda de blev.
Receptet kommer här.

Till 8 biffar behöver du: 
800 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 msk grönpeppar finhackad
1 st ägg

Till såsen: 
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk kinesisk soja
1 msk oxfond
2 msk hel grönpeppar
1 tsk lingonsylt

Gör så här: 
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 8 stora biffar alternativt 16 små.
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Mät upp alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda upp. Servera detta med kokt potatis eller potatismos.

Smaklig måltid

 

1

3 responses to “Grönpepparbiffar med pepparsås

  1. Anonym skriver:

    Jag rekommenderar inte att lägga hela pepparkorn på biffarna som på bilden. Det är måttligt kul att bita i en sådan rackare 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Grönpeppar är inte särskilt stark 🙂

  2. Magnus skriver:

    Ser kanongott ut men finns det inte risk för att smaken ”skär sig” mellan grönpepparsås och lingon?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *