Choklad- & Kolapaj

Hej hej,

Ursäkta min frånvaro,  Det är väldigt mycket denna veckan. Förberedelser med boken ( som jag tjatat om ett tag nu ) och sedan vart barnen sjuka. Det går mycket förkylningar nu alltså. Men imorgon blir det skolan igen för dem. Jag bakade en god choklad- & kolapaj till sjuklingarna i gårkväll. Den blev magiskt god. Prova vetja.

Det här behöver du:
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
2 dl chokladknappar (mörka)

Några chokladknappar till dekoration

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180 grader, smörj och bröa en springform på cirka 22 cm.
Rör ihop äggen, farinsocker & strösocker i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smält smör. Rör till en jämn smet.
Vänd ner chokladknapparna i smeten. Grädda sedan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Den ska vara lite lös / dallrig i mitten, men fast längst kanterna. När kakan kommer ut från ugnen så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna, och servera med vaniljglass.

1

11 responses to “Choklad- & Kolapaj

  1. Lina skriver:

    Ser jätte mumsig ut 😋 och tack för en bra blogg som jag läser dagligen ❤

  2. Helen skriver:

    Ser fantastiskt god ut! Var hittar jag chokladknappar? Aldrig sett tror jag…Tack för all inspiration!

    1. jennysmatblogg skriver:

      I bakhyllan, märket heter odense.

  3. Nenne skriver:

    DEN ska jag göra på söndag! Jisses så gott det ser ut!

  4. E skriver:

    Sett folk göra likadan med nutella mellan två degar inge du kan pröva? Annars är den likadan bara att dem lägger in nutella

  5. Eli skriver:

    Alltså den här va ju helt galet god 😋 kommer göras många många gånger. Förresten bakar du på varmluft eller över/undervärme?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt.
      Under – & övervärme bakar jag med ☺️

  6. Spn skriver:

    Hej Jenny, tack för all inspiration. Bakar i princip bara dina recept. Denna ser ju magiskt god ut, tror du det funkar att frysa in den och ta fram och tina/värma på lite när man ska ha den?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

  7. Karina skriver:

    Tror du att man kan förbereda denna dagen innan, förvara i kyl och grädda dagen efter?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *