Nattjästa frallor

 Godmorgon fina,

Dagarna rusar ju lite väl snabbt här innan jul. Och jag sitter mestadels och jobbar med nya boken om dagarna. Men då och då gör jag ett litet break och lagar mat eller slänger ihop en och annan deg. Som här blev det ett par supergoda kalljästa frallor till frukosten. Så smidigt när man kan förbereda allt på kvällen, och få nybakat till morgonkaffet.

Julskinka på såklart

Blev inspirerad av receptet från Fazer.se

Det här behöver du: 
25 gram jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
11 dl siktad dinkelvetemjöl ( plus lite till utbakning)

Soltorsfrön till topping

 

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung och salt. Rör med en trägaffel tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen snabbt i 12 bitar med en kniv eller en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med mjölsidan lite uppåt. Toppa med frön och skjuts in i ugnen. Grädda i 15-20 min.

3
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
5 år sedan

Hej Jenny
Jag och min familj äter inte fläskkött men vi har alltid firat jul,jag är nästan född här och mina barn är ju födda här. Det finns ju alternativ mat till julen te.x kalkon prinskorv,kalkon julskinka. Det finns en Ingelsta julkalkon som man bara giriljerar. Tyvärr så tar affärerna in det bara till jul och kanske till påsk. Därför längtar jag och min familj,släktingar till kalkonskinkan det är det bästa som finns ja efter långkålen för min del:)

Min äldsta dotter åkte igår till en resa Peru,Brasilien och tre länder till alldeles själv det tycker jag är starkt gjort. Lite orolig är jag nog,många äventyr kommer hon vara med om. Hon älskar resa som du,snart kommer hon ikapp dina länder. Min yngsta 21 åringen ska åka till Japan nästa år stanna i 7 månader,lära sig språket,kulturen men framför allt att lära sig stå på egna ben och få ökat självförtroende:)

Frallorna ser riktigt goda ut,ha en trevlig Lucia.

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
5 år sedan

Hej hej,
Visst finns det många alternativ om man inte äter fläsk.
Och vilka spännande resor dina barn gör. Japan är ett väldigt spännande land! Peru & Brasilien har jag dock aldrig varit i (än)

Trevlig Lucia.

Nästa inlägg

Fem goda julgodisar till LUCIA

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x