Krispig Halloumiburgare

Måndag och köttfri dag hemma hos oss. Brukar ni också försöka att byta ut köttet idag?
Något som är barnens favorit hemma är halloumiburgar, och är det så här enkelt att laga vegetariskt så blir det en hel del vegburgare på måndagar.

Med ett stekt ägg och lite mogen skivad avokado på blir denna burgaren ännu godare.

Halloumiburgare:
2 stycken Halloumi
1 ägg
2 dl panko
+ lite chiliflakes

Toppa med krusig sallad, skivad tomat , skivad avokado, rödlök

Gör så här:
Dela halloumin på mitten, så du får 2 ”burgare”. Vispa upp ägget i en djup tallrik eller skål, och häll upp pankon (chiliflakes) på en tallrik. Doppa halloumin först i ägget på bägge sidor sedan även i panko.  Stek dem sedan i rikligt med matolja tills de får en gyllene färg. Servera sedan med de godaste tillbehören du vet.

Smaklig spis.

2

4 responses to “Krispig Halloumiburgare

  1. Veronica skriver:

    Ser super gott ut 🙂 men måste fråga…vad är panko? Haha 😉

  2. Emilia skriver:

    Men halloumi och ägg är ju inte vegetariskt?

  3. Anonym skriver:

    Panko är en typ av ströbröd.

    Visst, hon har glömt att lägga till lakto-ovo eller dylikt men i folkmun är det där vegetariskt.

  4. Hallioumi är så gott men jag har hittat något som jag tycker är ännu godare, filloumi. Jag har köpt det på en reko- ring i Skövde. Jag vet inte vad som skiljer dem åt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *