SKAGENRULLTÅRTA

Nu hittade den omtalade stormen hit. Utanför mitt fönster är det: Regn, blåst, blixtar och dunder. Jag tycker det är mysigt med oväder, har tänt alla ljus jag äger och har. I fall det blir strömavbrott. Tidigare idag så åt vi Skagenrulltårta…mums.
Jag fick se detta fenomen på Facebook, det var en kompis som gjort. Och jag blev så nyfiken på att prova, detta tycker jag ni ska testa. Landgång hittar ni i alla större matvarubutiker. oftast i frysdisken.

Missa inte att följa mig på Instagram @jennysmatblogg

 



Det här behöver du:
4 landgångsbröd

Skagenfyllningen: 
2 finhackade hårdkokta ägg
170 gram finhackade kräftstjärtar
100 gram färskost med dillsmak
1 msk röd rom / kaviar
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs

Alternativt leverpastejsfyllning  ( som mina barn gillar här hemma ) 
200 gram leverpastej
1 1/2 sl creme fraiche
1/2 dl bostongurka

Grundröran till smörgåstårtan:
1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Förslag på topping:
räkor
kallrökt lax
citron
dill
gurka / grönsaker

Så här gör du:
Börja att ta fram en skärbräda och lägg ut landgången där. Jag skär bort en del av kanterna ( torr smörgåstårta är inget kul) Kavla ut brödet. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen. Rulla sedan ihop från långsida till långsida ( som en rulltårta ) Fördela ut grundröran runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott!

Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter.

 

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
2 år sedan

Hej. Ser jättegod ut, hur många skulle du säga att den räcker till?

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
2 år sedan

Jag skulle säja 4-5 bitar 🙂

Ingrid
2 år sedan

Gott! Kanterna som du skär bort är smidigt att frysa, köra i mixern och visp har du ströbröd 🙂

Linnea
2 år sedan

Är detta till 2st rullar? Med tanke på att du inte har bara 4st bröd som i receptet? (Utan 6st som på bild)

jennysmatblogg
Reply to  Linnea
2 år sedan

Ja, jag gjorde 2 olika 🙂

Berit
2 år sedan

4 landgångsbröd?
Menar du 12, eller?

jennysmatblogg
Reply to  Berit
2 år sedan

Jag hade 4 st 😃

Pernilla
2 år sedan

Det ser jättegott ut!
Fast hur bär du dig åt med att rulla ihop landgångsbröd? Det går ju inte….

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
2 år sedan

Ja när de får sen kladdiga fyllningen så går det utmärkt

Maria
2 år sedan

Hej! Vi har mjölkproteinallergi i familjen, vad kan va gott att använda som mjölkfritt alternativ? 🙂

Carin Nylander
1 år sedan

Den ser jättegod ut!
Fattar jag rätt att alla 4 bröden skall rullas ihop till EN rulle?

jennysmatblogg
Reply to  Carin Nylander
1 år sedan

Ja, de ska kavlas ut och rullas ihop till en rulle.

Anna
1 år sedan

Om man vill förbereda dagen innan, hur långt bör jag göra den? Bara rulla ihop den, eller smeta på grundröran med? Dekorationen känns som man vill spara till serveringsdagen va..?

Jennie
1 år sedan

Färskosten är det den med persilja och dill? Hittar ingen med bara dill

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
1 år sedan

Citygross , märket var philadelphia.

Nästa inlägg

Kyckling, sås och potatis

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x