SKAGENRULLTÅRTA

Nu hittade den omtalade stormen hit. Utanför mitt fönster är det: Regn, blåst, blixtar och dunder. Jag tycker det är mysigt med oväder, har tänt alla ljus jag äger och har. I fall det blir strömavbrott. Tidigare idag så åt vi Skagenrulltårta…mums.
Jag fick se detta fenomen på Facebook, det var en kompis som gjort. Och jag blev så nyfiken på att prova, detta tycker jag ni ska testa. Landgång hittar ni i alla större matvarubutiker. oftast i frysdisken.

Missa inte att följa mig på Instagram @jennysmatblogg

 



Det här behöver du:
4 landgångsbröd

Skagenfyllningen: 
2 finhackade hårdkokta ägg
170 gram finhackade kräftstjärtar
100 gram färskost med dillsmak
1 msk röd rom / kaviar
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs

Alternativt leverpastejsfyllning  ( som mina barn gillar här hemma ) 
200 gram leverpastej
1 1/2 sl creme fraiche
1/2 dl bostongurka

Grundröran till smörgåstårtan:
1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Förslag på topping:
räkor
kallrökt lax
citron
dill
gurka / grönsaker

Så här gör du:
Börja att ta fram en skärbräda och lägg ut landgången där. Jag skär bort en del av kanterna ( torr smörgåstårta är inget kul)
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen. Rulla sedan ihop från långsida till långsida ( som en rulltårta ) Fördela ut grundröran runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott!

Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter.

 

1

10 responses to “SKAGENRULLTÅRTA

  1. Sofia skriver:

    Hej. Ser jättegod ut, hur många skulle du säga att den räcker till?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag skulle säja 4-5 bitar 🙂

  2. Ingrid skriver:

    Gott! Kanterna som du skär bort är smidigt att frysa, köra i mixern och visp har du ströbröd 🙂

  3. Linnea skriver:

    Är detta till 2st rullar? Med tanke på att du inte har bara 4st bröd som i receptet? (Utan 6st som på bild)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, jag gjorde 2 olika 🙂

  4. Berit skriver:

    4 landgångsbröd?
    Menar du 12, eller?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade 4 st 😃

  5. Pernilla skriver:

    Det ser jättegott ut!
    Fast hur bär du dig åt med att rulla ihop landgångsbröd? Det går ju inte….

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja när de får sen kladdiga fyllningen så går det utmärkt

  6. Maria skriver:

    Hej! Vi har mjölkproteinallergi i familjen, vad kan va gott att använda som mjölkfritt alternativ? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *