Makedonien

Hej hej ,

Ja då var vi framme i vackra Makedonien, jag och mitt trevliga resesällskap.
Jag och Theresia ( plus familjer ) bilade ju i somras, och hon var inte svår att övertala när jag frågade om hon ville följa med mig hit. Även här blir det lite av en bilsemester då vi planerat att besöka flera länder nu när vi ändå är i krokarna.


Vi landade här i Skopje redan innan klockan ett. Hade förbokat hyrbil, så det var bara att hämta den när vi kom.
Smidigt som bara den. Vi plockade ut lite kontanter, för det är vägtullar här. Men fick höra att de även tog kort i dem, så nu vet ni det om ni planerar att åka hit. 
Checkade in på hotellet och åt en sen och smarrig lunch.
Vi beställde in lite plockmat. Förrätten bestod av olika röror & ostar som man åt tillsammans med bröd.
Och sedan beställde vi in en skaldjursplatta.

Nej, vi visste inte om att det var tigerräkor på plankan, det köper jag aldrig. Men-men nu kom den in och vi åt såklart, och allt var jättegott. Men var noga när ni själva köper tigerräkor, så ni vet att de inte fångas på sådana sätt som faktiskt förstör korallreven i havet. Viktigt viktigt tycker jag!

Efter maten och en snabb kik på rummen så drog vi ner på stan.
Som vi har promenerat idag! Helt ljuvligt väder i denna fina staden, så nu har jag allt lite skoskav. 

Här kommer ett gäng bilder från dagen som gått. 
Det är lågsäsong nu, så det är folktomt.
Men kan tänka mig vilket myller av folk det är här sommartid.


Jag och Theresia är lite svaga för glass,
Så det blev det självklart också längst vägen. 
Och så lite fönstershopping,
och hur söta teglas?


Moder Theresas hus gick vi förbi, och kikade in på museumet där.
Och tiden tickade iväg och vi promenerade hem till hotellet igen.
Vi var båda rätt trötta och behövde jobba lite.
Så det sammanfattar nog vår första dag rätt bra här i Makedonien.Mitt land nummer 50 på listan. Imorgon ska vi besöka både Serbien och Kosovo.
Jajamän, det är så nära så det är synd att missa.

Följ mina Instastorys så kommer du få följa med oss ännu mer på resan.Heter @jennysmatblogg även på Instagram

Godnatt därute, hörs mer imorgon.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
5 år sedan

Har jag förstått detta rätt:

Du och din familj flyger tusentals mil per år, till och från exotiska resmål nästan en gång i månaden och inte ens du kan ju ha undgått klimatförändringarna som nu håller på att vara akuta. Fast det tycks du ju inte bry dig om det minsta, men att tigerräkor inte fångas på rätt sätt, det tycker du är viktigt viktigt!

Har jag förstått det rätt, då?

Petra
5 år sedan

Tack Jenny för underbara bilder.
Bry dig inte om fula kommentarer som ovan. De förstår inte att man gör så gott man kan. Undrar om de själva alltid cyklar till jobbet äter hemodlat och köper begagnade kläder. Man gör så gott man kan tycker jag.
Äter nästa själv uteslutande veg. Men dömmer inte er köttätare för det.
Kram och fortsätt vara du!

Sara
5 år sedan

Din blogg är det första jag läser när jag vaknar och det sista jag läser innan jag somnar. Blir så lessen att du ska behöva ta skit! Undrar om Anna här ovan lever som hon lär?
Självklart ska man tänka på miljön. Men man kan göra det på många olika sätt. Alla gör de uppoffringar som de tycker känns värt. Jag sopsorterar och äter vegetarisk 3 dar i veckan. Alla kan göra något. Men ingen orkar göra allt!!!!!!

Det är inte bara Jenny som borde rädda världen. Det är väl ändå de som har det så kallade jobbet som politiker som borde driva frågan ? Eller??????

Anonym
5 år sedan

Men gud så tröttsamt, Anna! Så du menar att man måste leva 100 % perfekt i ALLA avseenden? Och om man inte gör det kan man lika gärna skita i allt?
Hade det känts bättre för dig att Jenny skrev ”ja, eftersom jag reser så mycket kan jag lika gärna äta jätteräkor, det spelar ju ingen roll”?
Vissa älskar verkligen att leta fel hos andra!

Gala
5 år sedan

Det finns många fina ställen i Kosovo! Är därifrån ❤️

Robin z
5 år sedan

Vad kostar det att äta ute? Vad kostar en öl?

Camilla
5 år sedan

Tankte faktiskt precis som Anna! Lojligt att ens bry sig om rakor nar man reser sa mycket och det ar det som verkligen paverkar miljon. Jag reser ocksa mycket men skulle aldrig liksom ta upp att oj hoppas hamburgaren jag at idag ar ekologisk….inte tanker ju Jenny pa det nar hon reser till olika lander utan mumsar i sig taco bell och donken och allt annat..sa darfor lojligt med att ta upp rakorna..thats all!
Pinsamt..

Shkurte
5 år sedan

Hoppas du får en trevlig dag i Kosovo 😁😁 och glöm inte att smaka på fli och speca// mvh från speed logistik 😉

Alexandra
5 år sedan

Oh vad kul att ni ska besöka Serbien! Vart mer exakt ska ni?

Nästa inlägg

Kebabens Dag

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x