Tomatgryta med fisk

Tjingeling raringar, 
I dag pågår projekt köksbyte hemma hos mig. Vi byter vårt gräddgula kök mot ett grått.
Ska bli så spännande när det är klart. Och snickarna tror att det är färdigt redan imorgon lunch.
De ni!! Håll utkik på instagram @jennysmatblogg om ni är nyfikna på förvandlingen.

  

Underbar höstbukett som jag köpte till mig själv igår.
Till mig från mig. 

Mycket fisk äter vi här, så hoppas ni också gillar.
Jag slängde ihop en gryta på det som jag hade hemma. Det är ju lite så jag jobbar, att ”man-tager-vad-man-haver”

Det här behöver du till 4-6 portioner:

1 gul lökar
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
1 burk med krossade tomater
6 dl vatten
4 bitar lax ( 400 gram )
4 bitar torsk (400 gram )
10 st körsbärstomater
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
100 gram stora skalade räkor
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken.  Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond, tomatkross och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner räkorna.

Servera genast med gott bröd.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monika
5 år sedan

Fick din nya bok i brevlådan häromdagen…så himla bra recept..vill prova allihopa. Så kul att du skrivit en hälsning i boken också. Tack!

Sara M
5 år sedan

Jag ÄLSKAR verkligen sådana här grytor, det är min absoluta favoriträtt. Jag brukar göra en liknande gryta, fast jag pimpar den med grönsaker-fänkål i är supergott! Även morötter, paprika, selleri och palsternacka i är gott, och i vintertid en påse saffran!

5 år sedan

Åh vilket härligt recept! om du vill kika på mer recept får du mer än gärna kika in på vår blogg 🙂

Nästa inlägg

Mozzarellagratinerad kassler

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x