Scones med knaperstekt bacon

Detta är en gammal favorit. 

Jacobs matiga baconmuffins! 

Du behöver till 6-8 muffins :
1 pkt bacon
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk / filmjölk

Gör så här:


Ställ ugnen på 225 grader.
Skär bitar av baconet och bryn detta klart i en stekpanna
Blanda mjöl och bakpulver, och tärna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.Rör om tills allt har blandat sig, rör sist ner baconet.

Sedan lägger du upp degen i muffinsformar ( sätt gärna muffinsformarna i ett muffinsjärn, för att muffinsen inte ska flyta upp. )
Grädda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.
Servera genast med smör ( recept på hemmagjort hittar du här ), ost och kanske lite marmelad.
0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
GB
3 år sedan

Hej
Funkar det att frysa in dessa?

jennysmatblogg
Reply to  GB
3 år sedan

Prova 🙂 Men scones brukar inte göra sig så bra efter den varit fryst.

Nästa inlägg

Fredagsplaner och intervju

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x