Recept på eget smör

Go´morron bloggisar,

Ny vecka och ny energi. Klockan min ringde tidigt, för nu vaknas det stockholmbesök och ytterligare böcker att signera. Följ mig gärna på instagram ( @jennysmatblogg ) så får ni se hur mina ”bokdagar” ser ut. Men innan jag far så ville jag uppdatera bloggen med lite tidsinställda inlägg. B.la detta, för förut gjorde jag ofta eget smör.
Men det har fallit ur glömska nu den senaste tiden. Vet inte varför, för det är både och gott & så enkelt att göra.

Detta behöver du :
5 dl Vispgrädde
2 msk olivolja alt. matolja
flingsalt

Gör så här :
Häll upp grädden i en skål. Vispa med elvisp länge.
Vispa tills det bildas små smörkulor grädden, krama bort den vätskan som bildas. Jag använde mig av dubbla kaffefilter. Vänd ner oljan och vispa tills du har ett poröst smör( Oljan är för att smöret ska bli smidigare & inte så hårt efter att ha förvarats i kylen. Men kan alltså skippas )  Rör ner salt efter egen smak. Och lägg upp i en vacker skål.

Förvara smöret i kylskåp. Ta fram en stund innan det ska ätas – så att smöret blir mjukt och lätt att bre med.

Klart!

 

1

4 responses to “Recept på eget smör

 1. Maria skriver:

  Så gott med hemgjort smör. Jag har lärt mig att man ska ”tvätta” smöret när man pressar ur vätskan, alltså krama och knåda under rinnande vatten. Vet egentligen inte varför eller vad det gör för skillnad. Vet du? 😊

 2. Alexndra skriver:

  Hur länge håller smöret i kylen?

 3. SP skriver:

  Mums! Knäckebröden ser så goda ut, vad är det för några?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Minns inte var de hette, Men det var en gul förpackning. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *