Hemmagjord färskost

Har ni provat att göra egen färskost hemma?
Så himla enkelt och roligt. Sedan kan du smaksätta precis efter eget tycke. Denna gjorde jag helt naturell, tycker det är gott att ha på smörgåsen.


Receptet hittade jag på Ica.se

Det här behöver du: 
1 l filmjölk
3 dl gräddfil

Gör så här: 
Värm filmjölk & gräddfil till 45-50°C i en kastrull. Häll massan i ett filter som te.x kaffefilter. Låt vasslen rinna av i kylskåp över natten. Och på morgonen är det klart!
Smaksätt med dina godaste kryddor.

2

6 responses to “Hemmagjord färskost

  1. Karolina skriver:

    HEj! Hur länge håller den i kylskåp ungefär?

  2. M-B skriver:

    Hej!
    Jag ställde en fråga under samarbetsinlägget om man får en gratis fotmask för varje ansiktspaket man beställer. Vet du hur det är med det? I så fall ska jag beställa två! 🙂

    Vänliga hälsningar
    M-B

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det tror jag. Men kanske bäst att göra 2 beställningar ☺️
      För att vara på den säkra sidan kontakta Maybeautys kundtjänst.

  3. M-B skriver:

    Hej,
    Fast det blir lite olika pris om man gör två beställningar eller om man beställer två på en gång.
    Jag hoppas att man får med två om man beställer två på en gång!
    Om jag inte får något förtydligande här så räknar jag med att det är så. 🙂

  4. Manuela skriver:

    Hej.
    En knasig fråga kanske..
    Men Hur ska man få plats med 1 l filmjölk i ett kaffefilter 😂 mina kaffefilter är verkligen inte så stora. Eller det rinner kanske igenom snabbt så man kan fylla på efterhand? Tack för en fin blogg förresten, du och din blogg ingår i min morgonrutin ska du veta 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag börjar med att fylla en omgång. Sedan rinner resten igenom på en halvtimma. Då fyller jag på med resten ☺️ Vad glad jag blir att du gillar bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *