Fläskfile med kokt potatis & sås

 

Är ni här inne och letar efter lite middagstips till helgen?
Då kommer här en klassiker, för fläskfile är väl en just en sådan. Med kokt potatis, brunsås och brysselkål.
Yummi 

Till 4 personer: 
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
2 tsk rödavinbärs gele

Serveras med kokt potatis och massa brysselkål.

Gör så här: 
Skär upp filen och stek i rikligt med smör tills köttet är genomstekt.
Man steker köttet lite i taget i stekpanna, blir det för mycket kött så kokas det istället.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt sjuda upp,

Serveras genast.

1

4 responses to “Fläskfile med kokt potatis & sås

  1. CeciliaSkor skriver:

    Såååå gott!
    Får mig att tänka på söndagsmiddagarna när jag var liten.
    Kram från skomässan i Oslo

  2. Gourmettjejen skriver:

    STORT gilla på den :-))

  3. Ida skriver:

    Vart är tallriken ifrån? 🙂 😍

    1. jennysmatblogg skriver:

      Matteus 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *