KYCKLINGKEBAB MED PITABRÖD


Fotograf: Ulrica Pousette
.

 

Kebabkryddan :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
( blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)

Kebabsås:
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl starkblandad apelsinsaft
1/2 msk chilisås
1 presssad vitlöksklyfta
salt & peppar
dofta över cayennepeppar

Gör kycklingkebab så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halfrysen kycklingfile. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( jag hade cikra 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar.  Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Värm på pommesen, stek kycklingkebaben med aningen salt och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda under stekningen.  Och servera sedan med krispig sallad & sås.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lax med potatissallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x