Kyckling och currysås

Kikar förbi med en lite curry-kyckling.
Prova redan idag vetja 

Till 5-6 personer: 
900 gram små kycklingfileer
olja
curry
chiliflakes

Till såsen:
1 msk smör 

1 msk gul curry
1 krm cayennepeppar
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond

Serveras med kokt ris och sallad

Gör så här :
Ställ ugnen på 180-200 grader. Smöra en plåt och fördela ut de tunna kycklingfileerna. Krydda med curry och lite chiliflakes och skjuts in i ugnen en kvart – tjugo minuter eller tills de är klara. Under tiden kokar du ris, och vispar i hop såsen.
Till åsen börjar du med att bryna smöret, vänd ner kryddorna och låt fräsa ihop några sekunder. Vänd ner resten av ingredienserna och låt det sjuda ihop på svag värme.

Nu är det klart att servera.

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
2 år sedan

Hej Jenny
Jag gör kyckling och currysås av färsk kyckling,kokar kycklingen och av buljongen gör jag currysås gott och nyttigt:)

2 år sedan

Det här var längesen jag åt 🙂 ser riktigt gott ut!

2 år sedan

Mina tjejers favorit! Jag brukar ha rivet äpple i såsen också för att ge lite sötma.
Kram C

MT
2 år sedan

Hej Jenny! Bryner du på kycklingfiléerna först eller stoppar du in dem i ugnen på en gång (utan stekyta)? Hälsningar/ MT

Marie
1 år sedan

Hej! Åt kyckling med currysåsen igår och det var fantastiskt gott. Stort tack för detta goda recept 😊

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x