Kycklinggratäng med bacon & fetaost

Middagstipset idag blir en ruskigt god gratäng.
Prova vetja 

Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Mums, så enkelt men ändå så gott

Sofia Bolin
5 år sedan

Hej Jenny!
Ville bara skriva en rad och tack så mycket för alla dina recept! Du skriver verkligen recept för vanliga dödliga, vi som inte är mästerkockar och inte har all tid i världen mellan alla andra vardagsmåsten till att laga mat! Älskar hur du lyckats balansera recept som är både väldigt goda, enkla och varierande 🙂

Angelica Lindberg
2 år sedan

Så himla gott! Bland de godaste i kycklingväg. Tack för dina recept Jenny. Har räddat mina veckor 🙂

Nästa inlägg

Vart tar tiden vägen ?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x