Fiskgratäng med dillsås och majs

Jag blev inspirerad av själva majsskivorna efter en bild på Icas hemsida.
Och som jag trodde gick denna rätten verkligen hem hos barnen. Lite festligare än en ”vanlig” fiskgratäng liksom.

Det här behöver du till 6 portioner: 
4 portionsbitar lax
325 gram torsk
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
2 msk torkad dill
2 nypor flinsalt

2 majskolvar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Låt fisken tina om den är fryst. Dela den i mindre delar och lägg den i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond, dill och salt och häll över fisken. Dela majskolven i skivor och toppa gratängen med.
In i ugnen på 15-20 minuter eller tills den får fin färg.
Serveras med ris eller pressad potatis.

2

6 responses to “Fiskgratäng med dillsås och majs

  1. Eva skriver:

    Jag upptäckte nyss din fantastiska blogg, har fullt upp med att titta igenom alla recept du delar med dig av!
    Jag älskar matlagning och bakning…så länge tid finns så klart 🙂
    Jag har hittillls lagat pasta med krämig baconsås som familjen ÄLSKAR ( vi är man och fru, 38 och 39 år med 1 tjej på 15 år och en kille på 10 år), har gjort din kebabkrydda som jag använde till kebabspett och kycklingkebab 🙂 Supergott!
    Vi har även testat fläskytterfilen i krämig sås, alla recept hittills har gett mig ny matinspiration och familjen har uppskattat dem mycket, stort tack!!
    Dessutom har jag tillbringat måååånga av mina somrar som liten och även med mina egna barn på Öland, så att få se bilder från Kalmar gör mig lycklig 🙂
    Jag kommer vara en trogen följare 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      vad roligt, det glädjer mig.
      Välkommen hit fina du!

  2. Gourmettjejen skriver:

    Love fisk i alla dess former. Testa gärna denna pastan med varmröktlax. Såååååå god
    https://nouw.com/gourmettjejen/pasta-med-varmroktlax-33885376

  3. Sofie skriver:

    Hej håller just på att göra din fläderblomsaft för första gången. Det står att den ska stå i 4 dygn. Behöver man inte röra runt????dum fråga kanske men har aldrig gjort saft i hela mitt liv…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det kan man såklart göra, en gång om dagen om man vill 🙂

  4. Sofie skriver:

    Ok men bara om man vill😉tack för alla dina tips❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *