Vegetariska Moussaka

I dag är det måndag, då försöker vi äta vegetariskt, veganskt eller åtminstone köttfritt.
Och här kommer en favorit i repris, fast denna gången med vegetarisk färs.
Moussaka är verkligen så himla gott, och smidigt, plus i kanten för att den gör sig bra i matlådan dagen efter. Att man inte lagar detta oftare. 

Det här behöver du till 4 portioner:
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g vegfärs
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
1 aubergine
1 zucchini
1 tsk salt
3 dl creme fraiche
1 1/2 krm peppar
200 g fetaost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225° grader. 
Skala och pressa ner vitlöken i en panna, fräs den i olivolja. Tillsätt färsen & låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross & tillsätt tomatpuré, salt & peppar. Låt puttra under lock ca 30 min. Skölj och skär auberginen & zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min. Stek skivorna i olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida. Varva köttfärssås och aubergine, crème fraîche & smulad fetaost i en lätt smord ugnssäker form.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *