Grekisk kycklinggratäng

Jag har aldrig utgett mig för att vara någon mästerkock. Jag bjuder bara er på den maten vi lagar hemma. Enkelt, snabbt och smidigt – det är min melodi. Önskar ni mer avancerat, så googla runt, internet har massor av recept att erbjuda.


Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna.
Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

3

24 responses to “Grekisk kycklinggratäng

 1. Carin skriver:

  TACK för allt fint du delar med dig.
  Så roligt att få avsluta dagen med att få läsa om dina äventyr
  Nu skulle jag bara in för att kika i din Goa recept bank för att hitta något gott att lägga på grillen.
  Hos dig får man en ren och fin bild på hur gott det kan bli.
  Sen om man är mästerkock eller amatör spelar väl ingen roll.
  Ha en fin dag och ta hand om dig och njut av det sista på ditt äventyr🌸/Carin

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack snälla för din söta kommentar.
   Det värmer verkligen,
   vissa dagar väger en trist kommentar tyvärr mer en 100 positiva. Så kan det vara, så tack för att du gillar och uppskattar bloggen.
   Kram

 2. Marlene skriver:

  Det är därför jag älskar din blogg,det ska inte vara avancerat att laga mat.Så skönt att kunna använda dina recept när man kommer hem från jobbet utan att hinna svälta ihjäl innan det är färdigt🙂Tack för en verkligen bra blogg med många goda recept som används flitigt här hemma👍

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack snälla du. Vad roligt att ni provar massa recepts från bloggen.

 3. Viola skriver:

  Dina recept är precis vad man behöver, för allvarligt talat så lagar jag mer vardagsmat än jag lagar ”fin mat” och för övrigt, så det ”fin mat” jag nu har lagat i mina dar kommer från din blogg de också 😉 Så fortsätt gärna göra som du alltid gjort, så blir 99% av dina läsare lyckliga 😉 Njut av Korsika!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Men tack fina Viola, vad dessa ord värmer.
   Kram

 4. Jess skriver:

  Och det är därför du har så många följare! Älskar din smidiga och ”enkla” mat för den är så himla god! 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   Gölliga du, tack det där behövde jag höra idag <3

 5. Annelie skriver:

  Så många goda recept jag lagar från din blogg !

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack <3

 6. Mariah skriver:

  Det är ju precis därför vi följer dej, Jenny! Heja dej! Ha en underbar resa!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack fina, ibland värmer era söta kommentarer en matbloggares hjärta lite extra. Tack.

 7. Sofie skriver:

  Vet inte hur jag skulle klarat mig utan dina recept,både mat o efterrätter. Alla tycker jag gör så goda efterrätter o tårtor😉😉😉😉😉😉🤗🤗🤗

  1. jennysmatblogg skriver:

   <3

 8. Jennie skriver:

  Älskar recepten, inspon och den mysiga tonen som finns i bloggen. Blir alltid glad (och hungrig) när jag läser din blogg! Heja dig!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack snälla var gulligt skrivet <3 Det betyder mycket

 9. Emma skriver:

  Du har fått mig att börja laga mat! Det är guld värt med inspiratörer som dig när man ska börja lära sig ❤

 10. Hanna skriver:

  Älskar din blogg och dina recept, tittar in här i princip varje dag! Ska jag googla efter något recept blir det i 99% av fallen att jag skriver ”Jennys matblogg” efter receptet jag söker. Är alltid nyfiken på hur just dina recept ser ut! Bry dig inte om elaka kommentarer, vi är så många som uppskattar din blogg precis som den är! 💖

 11. Vicky fyhrlund skriver:

  Jag älskar dina recept. 😍 så gott.. Å jag älskar att de inte är så jäkla krångligt med en massa konstiga ingredienser som man knappt vet vad de är eller vet hur man ska få tag på. 😄 jag hatar att laga mat. Men ska jag laga något nytt så är de som sida jag letar recept å inspiration på. 😊❤
  Där emot älskar jag å baka å är rätt bra på de om jag får säga de själv. Å jag använder även där ofta dina recept.. dom är toppen. Verkligen rätt smak på allt om man kan säga så. 😊❤ tro på dig själv. Du är toppen. Kram

 12. Erica bergström skriver:

  Dina recept är dom bästa, jag har aldrig misslyckats med dom recepten jag får från dig😀

 13. Anna-Vera skriver:

  Dina recept är jättebra, har jag idetorka finns det alltid nåt gott i din blogg, ha en trevlig resa kram Anna.

 14. Ida Roos skriver:

  Älskar dina recept just för att dom är enkla,goda, smidiga, går snabbt o inte har 100 ingridienser, Vi har hittat flera recept som vi lagar med jämna mellanrum <3

 15. Emelie skriver:

  Vem vill ha avancerade recept!? Jag älskar din blogg och dina recept och Tycker det är så kul att läsa om dina resor!
  Har följt dig något År och det kommer jag fortsätta att göra! 🙂
  Ha en fin dag! Kram Emelie

 16. Eklund skriver:

  Älskar dina recept, goda och enkla! Trevligaste matbloggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *