RESEGUIDE KORISKA

   Hejsan hejsan,

Då var det min tredje dag på Korsika och imorgon blir min sista dag innan jag reser hem tidigit tidigt dagen därpå. Resorna hit går både att boka 1 eller 2 veckor. Jag hade bara tid att stanna 4 dagar denna gången. Jag har ett spännande samarbete med ett urmysigt resebolag som jag kommer berätta mer om. Innan jag berättar mer ville jag prova allt, mat, hotell, utflykter service och känsla. Och detta är verkligen så bra som jag trodde, det kommer bli så roligt att tipsa er.


Korsika är bland det vackraste jag upplevt,
med sin dramatiska ojämna och ljuva natur. 
Så mycket spännande historia vart du än befinner dig. Idag bokade jag in mig på bussturen till Calvi.
Hit måste ni åka oc besöka Citadellet. 
Här i denna ruin påstås det att Christofer Columbus föddes. Ja mycket tyder på detta,
men vem kan så noga veta när det var så länge sedan. 
Vi vandrade vidare i Citadellet och våra trevliga guider berättade om allt från krigstiden tills idag. 
Efter rundturen fick vi ett par timmar på stan själva.
Jag strosade runt i butiker, letade inspiration och avslutad med en kaffe och glass. 
Så många trevliga restauranger och uteserveringar i Calvi. 

Vid två var vi tillbaka på hotellet igen. Då blev det ett par timmar vid poolen med en bok.
Innan det var dags för maten. Här är maten amazing, inga stora bullriga buffer utan en fin komponerad meny som du själv hämtar framme i köket. Nylagad. 

Mumsiga förrätten en lax med avokadokräm. 
Goda efterrätten ( eller en av dem, jag hade fem olika på min tallrik )
MumsNu ska jag sätta mig och arbeta lite innan det är dags att sova sött.
Imorgon är det vandring för min del, upp till bergsbyarna. Ser fram massor emot det. Annars går det även träningsresor hit, för dem som hellre vill det. Ja detta är ett sådant ställe som jag vill åka tillbaka till, självklart med min familj. Här finns så himla mycket att uppleva och se.

Trevlig kväll! 

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
5 år sedan

Om det är Langley (som jag misstänker) du rest med så måste jag bara säga att det är det bästa resebolag jag har åkt med. Vi var på Kreta med dem för ett par somrar sedan och var supernöjda. Min kille har rest mycket med dem i form av skidresor till Alperna och han har alltid varit nöjd.
Ser ut som att du har haft det toppen 🙂

Anne
5 år sedan

Å vad härligt det ser ut! Tycker mycket om blandningen mellan resor och mattips!

jennysmatblogg
Reply to  Anne
5 år sedan

Gulle du! <3

Maria
5 år sedan

Korsika ser underbart ut och jag blir så nyfiken på researrangören…. Hoppas på fler reseinlägg!
Ang senaste inlägget, jag är mer än nöjd med alla sorters recept jag testat från din blogg. En av de bästa sakerna med recepten är att oftast är ingredienser man har hemma. /Maria

jennysmatblogg
Reply to  Maria
5 år sedan

Tack snälla Maria, det värmer ska du veta. Tack!!

Margaretha
5 år sedan

Åker tillbaka till hotel Napoleon Bonaparte för 3:e gången i september. Maten har varit helt suverän när vi varit där. De har ett jättegott rose´vin som tillverkas spec för hotellet. Är så mysigt att gå nere på torget och kolla när de spelar boule. Morgonpromenad till fyren innan frukost. Fina dagar på stranden eller vandring till ngn bergsby. Längtar tillbaka…:-)

Nästa inlägg

RESEGUIDE KORSIKA

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x