Hastbullar med kanelfyllning

Visste ni att det är möjligt att baka bullar på 20 minuter?
Det visste inte jag, och dessa blir dessutom löjligt goda med tanke på den lilla ansträngningen.  Bullar gjorda på bakpulver istället för jäst, därav ingen jästid.

Receptet hittade jag på mat.se men ändrade om lite då jag ville ha krämigare fyllning. 

Det här behöver du till 15-20 bullar:
75 gram smält smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl

Gör fyllningen:
50 gram mjukt smör
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocjer
1/2 dl strösocker

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till degen.


Kavla sedan ut den tunt till en rektangel. 
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Mycket fyllning = saftiga bullar. 
Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär sedan upp bullarna cirka 2 cm breda.
Och lägg dem i bullformar på en bakplåt. 


Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Och så puts in i ugnen en cirka 14-16 minuter eller tills de får vacker färg. 

1

6 responses to “Hastbullar med kanelfyllning

  1. Now we talking, såna bullar kan till och med jag tänka mig att slänga ihop! Älskar enkla snabba recept, tack!
    Trevlig fredag:)

  2. Malin skriver:

    Men shit vilket bra recept. Måste absolut testas.
    Tack och kram på dig Jenny
    Malin

  3. Camilla skriver:

    Jag har bakat hastbullar innan med kardemummasmak, bara att klicka i formarna sen.
    Kanelbullar däremot fixar jag inte med jäst, tyvärr, så detta recept passar mig perfekt och det måste jag bara testa.
    Kram ❤

  4. Camilla skriver:

    Vad tror du om att göra dom glutenfria?

  5. Mona Johansson skriver:

    Kanon goda, snabbt gick det att baka Toppen 👍

  6. kicki skriver:

    Går det lika bra att frysa dom här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *