Fläskfile med godaste brunsåsen

Kanske kikar ni efter tips på helgmat. Och vad är inte mer klassiskt än detta.


Till 4 personer: 
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
2 tsk rödavinbärs gele

Serveras med kokt potatis och en sallad.

Gör så här: 
Skär upp filen och stek i rikligt med smör tills köttet är genomstekt.
Man steker köttet lite i taget i stekpanna, blir det för mycket kött så kokas det istället.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt sjuda upp,

Serveras genast.

1

One response to “Fläskfile med godaste brunsåsen

  1. Elin skriver:

    Hej! Tack för en bra blogg med många goda recept. Jag skulle dock vilja se fler såser som inte innehåller de klassiska creme fraiche, grädde, soja och fond (innehåller allt detta i samma sås, menar jag). Det blir lite same same i många av dina recept. De såserna är ju absolut goda, men skulle vilja ha lite mer variation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *