Fläskfile med godaste brunsåsen

Kanske kikar ni efter tips på helgmat. Och vad är inte mer klassiskt än detta.


Till 4 personer: 
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
2 tsk rödavinbärs gele

Serveras med kokt potatis och en sallad.

Gör så här: 
Skär upp filen och stek i rikligt med smör tills köttet är genomstekt.
Man steker köttet lite i taget i stekpanna, blir det för mycket kött så kokas det istället.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt sjuda upp,

Serveras genast.

0
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
2 år sedan

Hej! Tack för en bra blogg med många goda recept. Jag skulle dock vilja se fler såser som inte innehåller de klassiska creme fraiche, grädde, soja och fond (innehåller allt detta i samma sås, menar jag). Det blir lite same same i många av dina recept. De såserna är ju absolut goda, men skulle vilja ha lite mer variation.

Nästa inlägg

Saftiga chokladrutor med seg kokostopping. 

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x