Saftiga chokladrutor med seg kokostopping. 

Saftiga chokladrutor med seg kokostopping.
Följ mig även på instagram för fler uppdateringar: @jennysmatblogg

Det här behöver du: 
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Knäckig topping: 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm)  och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.

0
Prenumerera
Notis om
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RN
3 år sedan

Funkar reseptet utan sirap

jennysmatblogg
Reply to  RN
3 år sedan

Nej det gör den tyvärr inte :/

Lena
3 år sedan

Går de bra att frysa in? 🙂

Elin
Reply to  Lena
3 år sedan

Prova. Det mesta går att frysa.

Marie
3 år sedan

Mina favoriter! De går utmärkt att ha i frysen : )

Helena Fröjd Lindell
2 år sedan

Har bakat dom idag och de blev riktigt smarriga. Jag ökade dock mängden vaniljsocker.

Ewelyn Dahl
1 år sedan

Kan man ersätta vetemjölet med glutenfri mjölmix?

Martina
1 år sedan

Kan man ha vanlig form, ex glasform.

jennysmatblogg
Reply to  Martina
1 år sedan

Ja om måtten är något detsamma

Nästa inlägg

Pisa och Bologna

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x