HALLONRUTOR MED KRÄMIG VANILJ & HALLON

Denna kakan räcker till många, och funkar fin-fint att frysa. 

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3 pkt med färska hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten

Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor. 

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

 

Som flera av er redan förstod så är detta från början ”vaniljhjärtan” i långpanna.
Men som jag valt att göra ännu godare med färska hallon.

 

2

20 responses to “HALLONRUTOR MED KRÄMIG VANILJ & HALLON

  1. Madeleine skriver:

    Åh så gott!!

  2. Anna skriver:

    Går dom frysa eller blir dom konstiga?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Dom går absolut att frysa 🙂

  3. Johanna skriver:

    Det går att byta ut vetemjölet mot glutenfritt rakt av va? 😊

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ingen aning, tyvärr.

  4. Camilla skriver:

    Kan man använda frysta hallon?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar säkert 🙂

  5. Sandra Petersjö skriver:

    Trycker du ut mördegen även på kanterna i formen eller bara i botten?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bara i botten. 🙂

  6. Therese skriver:

    Var förvaras dem bäst i någon dag? Kyl? Rumstemperatur? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kyl 🙂

  7. Alicia skriver:

    Vart i ungen ska plåten stå och hur länge?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det står i receptet 🙂

  8. Natha skriver:

    Använder du ”vanlig” ugn eller varmluftsugn? Tycker det är svårt att få det jämt gräddat i vanlig ugn 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har oftast över & undervärme.

  9. Mire skriver:

    Kan man ändå göra mördegen, fastän man inte har någon matberedare?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut.
      Dela upp ingredienserna i två skålar. Så går det lika bra med elvisp eller för hand. 🙂

  10. Shamo skriver:

    Hej, ska prova baka detta idag men hur gör man med fyllningen, ska man vispa ägg och socker och sedan tillsätta kesella och cream freish? Inget som ska värmas i kastrull va?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bara vispas 🙂

  11. Madelene skriver:

    Ska den va lite dallrig när man tar ut den eller ska den va inne längre då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *