Tre fräscha efterrätter

Fruktsallad 

IMG_5887

I min sallad hade jag :
vattenmelon
mango
ananas
kiwi
äppel

lite chokladknappar
lättvispad grädde

* * * * * * * * * *
Fruktcocktail

IMG_8189Du behöver till 4 halvor:
2 ananas
4 kiwi frukter
4 dl färska hallon
2 bananer

Serveras med lättvispad grädde + med lite vaniljsocker


Skär den mogna ananasen mitt itu, Och skär försiktigt ut det mesta av fruktköttet + ananasen. Skala och skiva frukten och dela den i lagom stora bitar, blanda allt & fyll den i ”ananasskålen”. Vispa grädden lätt och smaka av med lite vaniljsocker.

IMG_8193

  • * * * * * * * * * * * *
     

    Recept blåbärIMG_7279

    Jag bakade mina med en botten av havrekakor. Digestiv fungerar lika bra.

    Det här behöver du till 4-5 portioner: 
    100 gram te.x havrekakor
    30 gram smält smör

    Fyllningen: 
    300 gram mascarpone
    1/2 skal av riven citron
    1 dl vispgrädde
    1 dl creme fraiche
    2 msk florsocker

    Blåbärstopping: 
    200 gram blåbär ( går bra med frysta )
    4 msk strösocker
    2 msk vaniljsocker

    Gör så här:
    Krossa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Fördela ut i glas / eller portionsformar.
    Vispa grädden luftig och vänd ner mascarpone, crème fraîche, florsocker, citronskal och rör ihop till en krämig härlig smet. Och lägg detta över kakbotten. Värm sedan upp blåbären i en kastrull. ( Spara några till garnering )  Låt blåbären i kastrullen sjuda upp tillsammans med socker och vaniljsocker. Mosa ihop allt med en gaffel, när de sjudit upp så silar du bort blåbärsskalen och ställer in saften/ krämen i kylskåp tills den svalnat ( så här långt kan du förbereda redan dagen innan) Precis innan servering så häller du över blåbärskrämen och toppar med blåbär.

    Smaklig spis!

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hej från Kalmar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x