CITRONPAJ MED ITALIENSK MARÄNG

Ooops… Dagens 4:e inlägg, hoppas ni gillar när bloggen uppdateras ofta.
För här kommer lillasysters urgoda citronpaj som hon ofta bakar. Vi pudrade även över lite florsocker, för att få den perfekta bilden. Men det smälte visst bort. Denna måste ni prova om ni inte gjort det än.

Innan gräddning 
Efter gräddning Det här behöver du för att baka denna citronpaj :

125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllningen lemoncurd:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2  dl strösocker
* För att göra det ännu enklare köp färdig lemoncurd i butik

Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör din citronpaj så här:

Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg.Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajdorm, cirka 28 i diameter, förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.

Gör fyllningen : Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, skal och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen.Sjud på svag  värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.

Till Marängtäcket :
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet.Fördela jämt över pajen och grädda den i  cirka 3 – 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.

Ta ut och låt svala innan servering

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Vad god och påskig den ser ut! Jag gav mig på att göra en tårta idag men jag gjorde bara fyllningen och bottnarna så det roliga (att dekorera den) blir inte förrän imorgon 🙂

/Sandra http://kojatillslott.se

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
6 år sedan

visst är det roligt att dekorera 🙂

Lotta
6 år sedan

Hur mycket lemoncurd ska man ta om man köper färdig på burk?Tack för en trevlig blogg.

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
6 år sedan

Ett tunt lager bara 🙂

Elin
5 år sedan

Kan den förvaras i kyl över natten och ätas dagen efter? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Elin
5 år sedan

Ja men den är godast samma dag?

Nästa inlägg

Parmesansill

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x