Pannkakor

 

Igår gräddade jag och Nomi pannkakor för ett helt fotbollslag.
Nomi gillar blekisar som knappt hunnit få färg, jag vill ha mina gräddade i ordentligt med smör så kanterna blir krispiga.

Till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 eko ägg
12 dl eko standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ma
3 år sedan

vilken sylt till föredrar ni?
honung tycker jag blir bra…😄

jennysmatblogg
Reply to  ma
3 år sedan

Hemmagjord jordgubbssylt är min favvo.
Barnen vill ha sirap på sina 🙂

Eva
Reply to  jennysmatblogg
3 år sedan

Ja hemmagjord jordgubbssylt och äpplemos och vispad grädde såklart:-)))

Anne
3 år sedan

Älskar pannkakor! Jag vill också ha mina stekta i ordentligt med smör och så ska pannkakan ha lite färg. Inte så det blir bränt, men färg ska det vara. 🙂
Jag brukar ha jordgubbssylt på mina, men Nutella är inte heller fel. Honung har jag inte provat. Min man kör med strösocker.

Jonna
3 år sedan

Grädde och färska bär är sååå gott 🙂

Nästa inlägg

Pore Mask

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x