Pannkakor

 

Igår gräddade jag och Nomi pannkakor för ett helt fotbollslag.
Nomi gillar blekisar som knappt hunnit få färg, jag vill ha mina gräddade i ordentligt med smör så kanterna blir krispiga.

Till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 eko ägg
12 dl eko standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

1

5 responses to “Pannkakor

  1. ma skriver:

    vilken sylt till föredrar ni?
    honung tycker jag blir bra…😄

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hemmagjord jordgubbssylt är min favvo.
      Barnen vill ha sirap på sina 🙂

      1. Eva skriver:

        Ja hemmagjord jordgubbssylt och äpplemos och vispad grädde såklart:-)))

  2. Anne skriver:

    Älskar pannkakor! Jag vill också ha mina stekta i ordentligt med smör och så ska pannkakan ha lite färg. Inte så det blir bränt, men färg ska det vara. 🙂
    Jag brukar ha jordgubbssylt på mina, men Nutella är inte heller fel. Honung har jag inte provat. Min man kör med strösocker.

  3. Jonna skriver:

    Grädde och färska bär är sååå gott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *