Trandagen

Godmorgon, 
Här startar jag dagens inlägg med en riktigt färgglad påskfin bukett. Nomi fixade även ett fint påskris till oss, det är ungefär så mycket vi påskpyntar hemma hos oss. Vi målade ägg till frukost, det brukar vi göra både veckan innan och veckan efter påsk. Ja ända tills man tröttnar, sedan är det obligatoriskt med äggknäckar-tävling. Den 25:e idag då firar vi både trandagen & våffeldagen. Firar ni trandagen eller är det bara vi här i Småland måntro ?

Har verkligen köpt för mycket tomater nu den senaste tiden, har lika mycket till i kylskåpet. Undrar vad jag kan laga för gryta för att dessa ska komma till användning. Förslag?

Morgontrött och gosig Charlie,
hon är som en liten björnunge. 

Äter, sover, busar, äter, sover, busar… Det är så hennes dagar ser ut. Idag kommer första gästerna hit för att träffa henne.
Vi ville ha några dagar med lugn och ro så att hon hinner lära känna oss lite bättre innan vi bjöd hem folk. Men snart kommer lillasyster med familj hit, vi ska grilla lite korv och sitta ute i solen och fika.
Det är dagens planer det.
Kikar snart förbi med en ny veckomatsedel.

Hej på ett tag. 

1

9 responses to “Trandagen

  1. Åsa skriver:

    Testa den här rätten https://www.koket.se/paolo-roberto/varmratter/pasta-och-nudlar/pappardelle-con-salsiccia/
    Jag använde cocktailtomater och några konserverade hela tomater för att få lite mera sås. 🙂 oerhört smakrik sås trots få kryddor! Och den blev nästan ännu bättre i matlådan dagen efter!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack för tips! 😄

  2. Isabelle skriver:

    Sandra Beijer har fyra olika recept på tomatsoppa på sin blogg, kika där! 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack för tips 🙂

  3. Lisa skriver:

    Jag äe från Småland och har aldrig hört talas om trandagen

  4. Camilla skriver:

    Koka tomatmarmelad. 😍 Sååå gott till ost! 🧀

  5. Anna skriver:

    Har aldrig hört talas om trandagen (bor i Norrbotten) 🙂

  6. Cecilia skriver:

    Tomatsås till pizza att frysa in i små frysförpackningar. Hälsn. Cecilia

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack för tips. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *