IMORGON ÄR DET VÅFFELDAGEN

Här kommer mitt bästa recept  

Många våfflor blir det av detta,
men det går bra att halvera receptet
 :

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Sedan tror jag att hemligheten för att få dem fraisga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt gyllene.

3

3 responses to “IMORGON ÄR DET VÅFFELDAGEN

  1. Catta skriver:

    Jag rekommendera detta recept så mkt. Vansinnigt bra. Det enda jag använder

    Kramizar

  2. Linda skriver:

    Du blandar inte i det smälta smöret i smeten?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, jag har det direkt i våffeljärnet istället 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *