IMORGON ÄR DET VÅFFELDAGEN

Här kommer mitt bästa recept  

Många våfflor blir det av detta,
men det går bra att halvera receptet
 :

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Sedan tror jag att hemligheten för att få dem fraisga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt gyllene.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catta
3 år sedan

Jag rekommendera detta recept så mkt. Vansinnigt bra. Det enda jag använder

Kramizar

Linda
3 år sedan

Du blandar inte i det smälta smöret i smeten?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
3 år sedan

Nej, jag har det direkt i våffeljärnet istället 🙂

Nästa inlägg

Det blir en dag på stranden….

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x