I väntans tider

Tjingeling, 

Idag var det studiedag för skolbarnen i Växjö, så Nomi hade sovkompis hos sig tills idag. Jag fixade till en våffelfrukost till tjejerna när de vaknat. Minns ni hur spännande det var att äta hos kompisar när man var liten? Speciellt middagen tyckte jag var speciell när hela kompisens familjen satt samlad, och kryddningen på köttfärssåsen var inte alls som den mamma gjorde hemma. Haha…

Men på tal om något annat… det här med att tiden går snabbt stämmer verkligen inte alls in när man går ” i väntans tider”.
Just nu tycker hela familjen att tiden kryper fram så vi har räknat månader, veckor och dagar. Och idag är det bara 1 vecka kvar tills hon flyttar hem till oss, vår alldeles egna lilla Golden-flicka. Hennes namn i stamtavlan säger Rakel, men vi har döpt henne till Charlie.


Jacob köpte en hundbädd på jobbet, biltema har faktiskt väldigt prisvärda prylar. De andra bäddarna jag har kollat på kostade minst det dubbla. Så det kan jag rekommendera.
Sedan har vi handlat matskålar ( Molly fick även likadana ) 
Sele, koppel, hundleksaker och hundgodis för träning.
Vi köpte även söta halsband/scarfs. 
Smart när man kombinerar halsbandet med scarfen tyckte jag.
Jag beställde dem på nätet, kom inte riktigt ihåg vad butiken hette. 
Så söta små bitdjur, som piper när man trycker på dem.
Dessa köpte jag och Nomi på Eko-hallen förra veckan.

Nu ska jag skissa klart på mitt förord till boken, sedan ska jag hämta Thelma.

Hoppas att du får en fortsatt fin onsdag.

0
Prenumerera
Notis om

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-Sofie
5 år sedan

Jag undrar bara hur du tänker. Samtidigt som du har vegetariska maträtter varje vecka för att tänka miljömässigt. Hur Ser du då på alla flygresor du och familjen gör? Vore intressant att få veta.

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Sofie
5 år sedan

Jag lagar vegetariskt ofta för att det både är nyttigt, snällt och bidrar till miljön.
Jag försöker sopsortera och handla/sälja begagnade möbler os.v. Men jag har inte påstått att jag är ofelbar vad det gäller mitt sätt att leva.
Att resa är ett sätt att upptäcka världen, och jag tycker det är fantastiskt. Och jag kan lova att jag tänker mig mer för nu och på hur jag kan förflytta mig utan att flyga mer än nödvändigt.
Åka bil, tåg eller båt är ett fantastiskt sätt att färdas, och bra mkt miljösmartare. Så nästa resa blir med båt, och sommaren så blir det bilsemester.
Jag har aldrig påstått att jag är ofelbar, utan gör så mycket uppoffringar som jag känner att jag kan leva efter.

Kram

5 år sedan

Vad kul att ni ska få hem en ny liten familjemedlem. Det ska bli jätteroligt att följa er!
Och tack för alla goda mattips =)
Jag själv är leg. Djursjukskötare och driver bloggen http://nouw.com/djursjukskotaren
Kika in där om du vill ha tips och råd gällande valpen 😊

Therese
5 år sedan

Så underbart med en valp. Jag har själv hund som nu är åtta år och minns att vi också köpte hundbädd. Som användes 1 (en!) gång… För vi skulle ju absolut inte ha hunden i sängen eller i soffan. Hur det gick? Jodå nu trängs vi med hund och katt i sängen. Haha.
Angående flyg-kommentaren så verkar det vara något avundsjukt troll som är inne på typ alla bloggar. Njut av dina resor! Dessutom bidrar man till att en massa människor på orten man besöker både får arbete och pengar och kan försörja sig och sina familjer. Gläds åt livet istället för att gnälla. Kram

jennysmatblogg
Reply to  Therese
5 år sedan

Jag tror inte heller hundbädden kommer bli så flitigt använd här heller.
Men ville liksom boa och ha allt hemma innan hon kommer hem. Sedan vill vi bara lära känna vår nya familjemedlem och slippa vara ute och köpa hundsaker :))

ma
5 år sedan

tycker inte det är schysst stil att kalla läsare för troll..det känns omoget…😞

Emma
5 år sedan

Hur ser du på att välja bra foder och godis osv till era djur? Många är så omedvetna om innehållet och stirrar blint på priset… många foder på marknaden innehåller socker och massor med utfyllnader. Läs alltid på baksidan. / En som arbetar med foderrådgivan.

Mariah
5 år sedan

Tycker det är lite trist att du, Jenny, ofta måste förklara dig i olika sammanhang. Turismen är ju livsviktig i flera länder du besöker. Du har inte berikat bara ert liv beroende resorna, utan även bidragit till inkomst till näringslivet på resemålet. Det är jätteroligt att följa dig och dina fantastiska bilder du lägger upp både på mat och resor inspirerar. Och recepten är otroligt bra! Tycker gott vi tjejer kan vara lite mer peppiga och ödmjuka mot varandra, och önska varandra det bästa istället för att vräka ur sig inte helt genomtänkta meningar, som bara sårar.
Lycka till med valpen! Och kör ditt race, för du är jätteduktig på detta!!

jennysmatblogg
Reply to  Mariah
5 år sedan

Vilken gullig kommetar. Tack snälla.

ma
5 år sedan

men detta med miljötänk är ju nåt många faktiskt tycker är viktigt….tycler inte det var en elak fråga…

Hanna
Reply to  ma
5 år sedan

Varför rannsakar du inte dig själv istället för att anklaga andra människor sätt att leva sina liv?
Varför skulle Jenny och andra bloggare står till svars för hela världens miljökatastrofer?

Anja
Reply to  Hanna
5 år sedan

Nu är det ju så att Jenny jobbar som influencer vilket innebär att hon inspirerar.
Då klimathotet är på riktigt, och inga fake news, är det såklart oerhört viktigt att influencers också gör sitt för att inspirera sina många läsare till ett bättre miljötänk – vi måste ALLA hjälpas åt för det kommer gå åt helvete annars.
Vi måste ALLA ta ansvar för kommande generation.
Det är faktiskt ett faktum.

Hanna
Reply to  Anja
5 år sedan

Nja! Där tycker jag nog att du har fel. Det är upp till alla att göra så gott och mycket de förmår för att skapa en bättre plats. Det ligger knappast hos matbloggar att stå för ansvaret för världens klimathot.

Tack Jenny för en fin blogg

Anja
Reply to  Hanna
5 år sedan

Vi får enas om att vi är oense Hanna.
Jennys blogg är ju inte alls bara en matblogg utan även en reseblogg och jag tycker att man som en stor aktör bör vara extra medveten då man med många läsare har makt att förändra.
Det är ju inte negativt, utan positivt tycker jag; tänk att få andra människor att bli mer medvetna och göra bättre val!
Det är rätt stort i min bok 🙂

Pela
Reply to  ma
5 år sedan

Samtidigt måste ju varje människa kunna använda hjärnan och kunna lista ut att bara för att en bloggare vars sida man besöker reser mycket betyder inte det att det bara är något positivt och att man själv måste börja resa mycket. Man behöver ju inte härma allt de gör, eller hur?
Att man väljer att äta vegetariskt en dag i veckan och gör andra bra saker är ju bara bra att man gör. Så om man reser mycket är allt ändå förstört och då kan man lika gärna köra på med sina kötträtter, är det så du/ni resonerar?

Emma
5 år sedan

Vart är hundmatskålarna köpta? 🙂 Charlie kommer att få det fantastiskt i er fina familj!

jennysmatblogg
Reply to  Emma
5 år sedan

Vad snällt skrivit.
Skålarna hittade jag på Eko-hallen.
kram

ma
5 år sedan

bra svar Anja…behöver inte vara så aggressiv ton här…anser jag..

ma
5 år sedan

Ann-Sofie fick ju ett bra svar av Jenny på sin fråga så varför så upprörda?👍

Anna
5 år sedan

TIPS! Vet ej om ni valde Golden retriever eller inte? Jag har en goldenhane på 3,5 år nu. Vill bara varna för leksaker med pip i. Vår och många golden är väldigt glada åt att äta saker, ute som inne. Vi var på besök hos en med en pipleksak när han var runt året. Efter en stund märkte vi att leksaken inte hade sin pip kvar. Han hade lyckats få ur leksaken och sen ätit upp den. Blev Läckeby nästa. Leksaker med pip kommer aldrig in i detta hus. Livsfarligt. Vi gillar IKEAS barngosedjur, inte massa krimskrams på och väldigt hållbara! Nu behöver ju inte er hund råka ut för detta men jag vill bara uppmärksamma detta! Lycka till! 🙂

Lotta
5 år sedan

Hej
OJ vad kul med en golden-tjej . Har själv en golden tjej och har haft 4 st golden . Skulle bara vilja veta vilken kennel du köpt ifrån. Alla är ju bra uppfödare när det gäller golden . Kanske du kan skriva det sen när ni visar bilder på henne.
Lycka till Lotta

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
5 år sedan

Jag har köpt från en Kennel i Tidaholm, Leringens 🙂

Lotta
5 år sedan

Tack för svaret Jenny ingen kennel jag känner igen . Men vi bor ju i olika delar av landet. Lycka till ,ska bli kul att följa er sen

Lotta Stolth
5 år sedan

Jag kan rekommendera en hemsida för hundägare, http://www.dogmania,se.
Bra service, kunniga om allt med hund, tips & råd

Nästa inlägg

Kotletter i kryddig sås

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x