Tom Yum Kai

En värmande het soppa i vinterkylan.

Det här behöver du:
3 kycklingfileer
2 msk matolja
1 röd chili
3 st citrongräs
10 färska champinjoner
1 msk tomatpure
6 dl vatten
1 kryddmått chili flakes
1 tsk malen ingefära malen
3 msk kycklingfond
1 burk med kokosmjölk
saften av 2 lime

Toppa med massa koriander

Gör din thaisoppa så här : 

Strimla kycklingen, det är lättast när den är halvfryst. Grovhacka, citrongräset& svampen & finhacka chilin. Stek både detta & kyckling i olja. När kycklingen är klar så vänder du i tomatpure + chili flakes samt ingefära malen, och fräser runt. När det börjar dofta ljuvligt så tillsätter du vatten. Låt sjuda upp innan du häller ner kokosmjölk & kycklingfonden. Låt det sjuda upp ännu en gång och småputtra i 5 minuter. Ta bort från plattan & pressa över saften av en lime i grytan och rör om.Toppa med massa koriander sedan är det klart att servera

Servera genast.

2

5 responses to “Tom Yum Kai

  1. Marjorie skriver:

    Malen ingefära? Färsk då? Eller är det pulver? Jag e värdelös på laga mat så därför undrar jag 😂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jsg har för mig att man brukar ha dubbelt så mkt av färsk 🙂

  2. Yvonne skriver:

    Med färsk ingefära är det väldigt enkelt att riva den på cestjärn/rivjärn och sen drar man med fördel på till dess man är nöjd.
    Jenny – en fråga bara.. för mig är detta recept en fantastisk variant på Tom Kaa. Tom Yum är ju en klar soppa/buljong utan kokosmjölk. Bara nyfiken hur du drar paralleller mellan de två varianterna. Tusen tack för en superhärlig matblogg!

  3. Leif Larson skriver:

    Hej ! Heter det inte Tom Yum Gai när det är kyckling? Och Tom Yum GAi när det är seafood/ tiger prawns?

  4. Leif Larson skriver:

    Sorry skre v fel i föregånde kommentar.
    Tom Yum KAi är väl Tiger prawns/seafood och Tom Yum Gai är kyckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *