Myvatn

Goförmiddag,
Idag tar vi sovmorgon och jag hann inte förbereda något inlägg till er igår.  Vår väckarklockan ringde tidigt igår (Torsdag) Och vi knappade in kosan mot ”Myvatn” på bilens gps:en. Hade vi dock vetat om att resan skulle ta så pass lång tid som den gjorde hade vi bokat ett hotell där på plats. Funderar ni på en liknande resa, boka en stuga för en dag eller två! Det var inga vidare vägar uppe i bergen, det snöyrde så att vi fick krypköra i 10-20 km i timmen under flera mil. Tog nästan 7 timmar innan vi nådde vårt mål…. Lite väl långt att bila för en dag bara. Men ändå jättevärt, inget jag skulle vilja ha ogjort


Så förutom att det tog alldeles för lång tid att köra, så var det såklart tokvackert som Island är i övrigt.   
Bilder fotade längst vägen eller från bilen. Det går faktiskt inte återge så fin natur som det är här.
Jag hade gärna stannat en vecka eller två till och bilat runt hela landet. 
Men huvudanledning till vår resa idag var att vi ville bada i de varma källorna. Blue Lagoon som finns i närheten av Reyjkavik var fullbokat hela veckan, så boka den i god tid om ni vill bada där.  Jacob som varit både på Blue Lagoon och Myvatn tycker att det var lika fina bägge två. Vårt ställe igår kostade dock bara hälften så mycket som Blue Lagoon.


Källorna höll 36-38 grader samt en svalare som var på 28 grader.  Hit hittar inte lika många turister, man behöver inte förboka.   

Jag tycker att det är ett måste om ni åker hit att bada i de varma källorna.
Så himla coolt.

Håret blir dock jättekonstigt när man badat, så ta med ordentligt med schampo och balsam tills efteråt om ni planerat att doppa huvudet. Isblått varmt vatten, och små svarta lava stenar att gå på. Detta är verkligen en upplevelse som heter duga.  I dag vart det en lång sovmorgon, sedan efter brunchen är det barnens tur att bestämma vad vi ska iväg på.Får återkomma vad det blir senare under dagen.

Kram och på återseende

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
6 år sedan

Ett tipps är att åka till restaurangen i kupolen Perlan.
Så fantastiskt vackert under solnedgång och då golvet rör sig så får man utsikt åt alla håll!

jennysmatblogg
Reply to  Sanna
6 år sedan

Åh tack för tips 😍

Karin
6 år sedan

En upplevelse är också att bada i vanliga simhallar/badhus. Att simma i varma basssänger utomhus o slappa i små heitapotturs är ett sätt att umgås för islänningarna. Finns flera fina anläggningar i Reykjavik. Är dessutom mycket billigt om man jämför med blå lagunen och myvatn. Jag åker ofta till Island ( dottern bor där ) att bada är då ett måste i deras vanliga simhallar. Om ni vill rida så är laxnes ett bra ställe ligger strax utanför Reykjavik . Roligt att ni uppskattar Island denna årstid, det är ett fantastiskt land så magiskt !

Sabina
6 år sedan

Vilka härliga bilder! 😊 Skulle du rekommendera o resa till Island med barn?
Ha en fortsatt trevlig semester! ✈️

jennysmatblogg
Reply to  Sabina
6 år sedan

Absolut, det finns massor att göra för hela familjen ! 🙂

Nästa inlägg

Gyllene Cirkeln

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x