Stuvad spetskål med kyckling

 

Kom hem rätt sent igår efter ett lyckat event. Så himla kul att få träffa er och få en liten pratstund!
Idag ville jag tipsa om en mumsig kycklingrätt med stuvad kål, och just rödkål vart extra vackert.
Jag gjorde en enkel stuvning, med smaksatt färskost och några msk crème fraiche.
Busenkelt och gott även LCHF-vänligt.

Det här behöver du: 
kyckling
smör
flingsalt + chiliflakes

Stuvad kål:
matolja
1/2 kålhuvud
200 gram färskost (te.x vitlök & örter)
3-4 msk creme fraiche
1 kryddmått salt salt

Jag hade bara en avokado som tillbehör.

Gör så här
Stek kycklingen färdig i smör, krydda med salt & chiliflakes.
Under tiden hettar du upp en kastrull/ wok med matolja. Grovhacka vitkålen ( cirka 2*2 cm)  Lägg ner den i kastrullen och fårs den tills den blir mjuk, men inte bränd. Vänd ner färskost & crème fraîche i kålen smaka av med lite salt och voila
Klart att servera.

1

5 responses to “Stuvad spetskål med kyckling

  1. Göteborgsmamman skriver:

    Åh, så enkelt och vad gott det lät! 🙂 Perfekt tillbehör, den där kålen. Tack för tips!
    Kram <3

    1. jennysmatblogg skriver:

      Roligt att du gillar 🙂
      Kram

  2. Gūlay skriver:

    Vad hände med Bahamas inlägget? Undrar även har ni varit i Hawaii? Min dotter har varit där,nästa lika fina som Bahamas strand bilder hade hon.

    1. jennysmatblogg skriver:

      vi håller på att flytta bloggen. Så det sista inlägget försvann.
      Ska se om jag kan hitta det någonstans i cyberrymden 😉

      kram

  3. Anna-Karin skriver:

    Hur blir kålen vid varmhållning tror du? Jobbar i lunchrestaurang så det hade varit roligt att servera den

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *