Lakritsbiskvier

 

Dessa godingar fotade vi för boken, lakrits, citron och choklad.
Mumsig kombo. Fina bilden kommer från Ulrika Pousette


Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker

Topping : 200 gram  mjölkchoklad + lakrtisströssel

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur / söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.

Ställ svalt och smält under tiden chokladen.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över lakritsströssel
och ställ svalt så att chokladen stelnar.

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emilia
2 år sedan

Har du något tips på goda snittar med tunnbröd? Gärna vegetariskt, men jag uppskattar alla tips du har:)

Anette
2 år sedan

Är du säker på att det är 10-18 min?

2 år sedan

GUD så gott =) =) Idag tipsade jag om min fantastiskt goda hälsojuice på bloggen =) Kika in om du vill få inspo =)

2 år sedan

Så kul med simskola =) Har du bristningar eller är gravid? Just nu tävlar jag ut 10 st Bio-Oil kit på bloggen! =)

Pernilla
2 år sedan

Hej
Bara en fråga, som inte alls hör hit, hur gör ni med Wi-fi och mobiltelefoner när ni reser så mkt runt om i hela världen? Hur har ni koll på vad kostnaderna blir?

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
2 år sedan

Man får ett sms i varje land, så då vet man precis vad det kostar.
är det dyrt så använder vi inte roaming, utan inväntar Wi-fi på restaurang och eller på hotellet 🙂 .

Ellinor
2 år sedan

Har bakat biskvier ett par gånger nu, efter ditt recept. Men mina bottnar blir ”knottriga”. Varför?!
Du har en underbar blogg som ja läser dagligen.

Pernilla
2 år sedan

Hej.
Hur får du dina så fina? När jag doppar dem i choklade smälter allting och chokladen glider av igen 🤔

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
2 år sedan

Kan det vara så att den chokladen är lite för varm?

Pernilla
Reply to  jennysmatblogg
2 år sedan

Jag smälte den över vattenbad men har inte kollat temperaturen på chokladen.

Nästa inlägg

Kalasfirande och Sydafrika

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x