Kanelsemlor

Ursäkta tystnaden under gårdagen, jag hade planerat att kika förbi er på kvällskvisten.
Men tiden räckte inte till, för det första så hade vi en viktig dag att fira. Nomi fyllde ju år, och vi väckte henne med sång och paket som sig bör. Och så tårta till frukost, helt galet att man ens kan äta det på morgonen. Men det var tydligen inga problem för den lilla nyblivna 9-åringen.  På eftermiddagen så hade vi tacomiddag bara vi ”lilla” familjen + Jacobs tjej. Hennes riktiga kalas kommer vi ha först på söndag.


Till efterrätt bjöd jag på kanelbullesemlor, som semlor fast kanelbullar.

Fyllningen:
75 gram mandelmassa
+ lite vispgrädde ( ovispad)

vispad vispgrädde
florsocker

Gör så här
Rör ihop mandelmassa & vispgrädden till en ”lagom” smidig fyllning. Dela bullen, och gröp ur lite ur bullen och fyll sedan med mandelmassan. Vispa grädden och spritsa sedan runt fyllningen. Lägg på locket & pudra med rikligt med florsocker över semlorna.

Servera genast

Löjligt gott. Första gånge jag smakade det var förra året när jag & Thelma var och fikade på ett cafe här i stan.


Nomi hjälpte till med maten och att duka, i väntan på att de stora barnen skulle komma hem från skola och jobb.
Provsmaka får man också göra när man hjälpt till med maten. 

Ja, det var den sista födelsedagen hemma hos oss på ett tag.
Det blir först i Augusti när Thelma fyller 17 år, jisses vart tar tiden vägen.

Nu ska jag packa in väska, dator & kamera i bilen och fara till Kalmar.
Jag har jobbmöte och ett trevligt event där ikväll.

Men hinner jag så kommer jag kika förbi er lite senare,

Kram

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Så fint du gjort. Semlor är aldrig fel, vet bara inte hur man gör för att låta bli dom! 🙂
//Berith

Anne
6 år sedan

Grattis till fina Nomi!
Vilken fin dukning. Och kanelbullesemlorna ser underbara ut. Jag hörde om kladdkakesemla på radion idag. Inte semmelkladdkaka, utan kladdkaka med mandelfyllning och grädde. Tydligen riktigt gott enligt dom som smakat.

Lina H
6 år sedan

Hej!
Jag ska anordna en större middag där jag tänkte bjuda på hemmagjord hamburgare eftersom det är så blandade åldrar. Pannbiff, halloumi samt hemmagjort hamburgebröd. Till det tänkte jag servera sötpotatischips samt klyftpotatis och diverse pålägg till hamburgaren som grönsaker, ost, bacon, dressing osv. Nu till min fråga. Hur lägger jag upp matlagningen smartast? Vart börjar jag helt enkelt för att inte maten ska bli kall innan gästerna kommit. Hur planerar jag min middag? 🙂
Väldigt tacksam för svar!

Ha en fortsatt fin kväll,
Hälsningar Lina

Sara
6 år sedan

Vad fint ni gjort!
Kan du visa en bättre bild på underläggen? ?

Pillerillan
6 år sedan

Tänk vad det är trevligt att äta tacos när allt är framdukat på ett bord, ser alltid så trevligt ut med fina skålar, fina tallrikar mm. Du måste vara en ”drömsvärmor” för det borde finnas något att äta när man kommer förbi 😉
Trevlig helg, P

Anne
6 år sedan

Vart är receptet på kanelbullesemlorna? Hittar dem inte.

Nästa inlägg

Lill-lördag

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x