Lill-lördag

Brukar ni äta lite extra gott på onsdagarna ?
Isåfall vill jag rekommendera mitt smarriga recept på hembakad pizza.

Variera fyllningen efter smak och tycke.

 

Receptet på pizzadegen :

Till två plåtar pizzor ( tunna )
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarnaIstället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.
Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Fy sjutton så gott det ser ut, som vanligt 😉 Vi brukar alltid äta gott då mannen lagar mycket vilt, nu har jag ju gått med i mammafitness pt-online och kör kostschema från igår så nu är maten bestämt för en månad framåt så det ska bli skönt att slippa tänka och då kommer jag längta extra efter något gott sen. Jag får ju såklart välja egen mat med men jag ska ge detta 99% på kosten och se vad som händer med denna mammakropp 🙂 Träningen drar igång nästa vecka 😀
Ha en bra dag men det töar väl en del i Växjö med… några mil söderut är det ju trist iaf!
https://lotte4.blogspot.se

Linda
6 år sedan

Hej Jenny. Har du något tips på hur man kan resa billigt med familjen till Malta? Kan tänka mig att boka flyg och boende för sig. Tack för en underbar blogg.

Melisa
6 år sedan

Hej undrar om degen kan Kalljäsa?

Nästa inlägg

Citronpepprig lax

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x