Frys- & Kylskåpstömning

Godmorgon.
Jag kom hem sent från Kalmar igår, var i Växjö strax efter tio.
Vrålhungrig dessutom, så det fick bli något snabbt och enkelt. Vi har lite kyl & frysinventering denna månaden, jag vill ta tillvara på all mat och minska matsvinnet så mycket jag kan. I frysen hittade jag en färdig variant av Kycklingkebab så det fick bli middagen tillsammans med gårdagens sallad. Kebabsåsen är en höjdare, och recepten till såsen kommer under bilden.

 

Det här behöver du för att göra kebabsås:

1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
3 msk fanta
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar

Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
6 år sedan

Hej Jenny
Åt du kycklingkebab strax efter 22? Blev lite förvånad…

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
6 år sedan

Haha… Ja, det blev en sen middag.
Men jag är fortfarande kvar i amerikansk tid, så jag har inte riktigt lyckats ställa om än.
Snart så 🙂

6 år sedan

mmm mums! Detta måste testas!
kram
http://www.jagraktuppochner.se

Elin
6 år sedan

Den där kebabsåsen är min favorit, för j-vla god! 🙂

6 år sedan

Att minska matsvinnet började jag med under 2017 och det är faktiskt riktigt roligt när man väl har börjat. Det är alldeles för lätt att handla allt gott man ser i matbutiken och sedan inte hinna använda alltsammans. Detta är också en del av min nya lilla köks-trädgård. Att försöka odla så mycket som möjligt.
//Berith

Valentina
6 år sedan

Nej, Jenny åt efter midnatt. Först var hon tvungen att vänta på kebadsåsen i kylen. Denna blogg är fin men det finns för många logiska luckor.

jennysmatblogg
Reply to  Valentina
6 år sedan

Haha… ni är roliga ibland:) varför skulle inte min man klara av att göra såsen eller mina barn som är 17 och 19 år ? Måste jag uppdatera exakt vad som sker varje minut för att bloggen ska bli s.k logisk för dig? ☺️

Isåfall vill jag meddela att såsen gjorde Jacob, två dagar innan jag åt den. Dvs på lördagen ?
Salladen var färdig dv.s jonathan hade hackat den till maten dagen innan, så jag stekte kycklingen. Vilket tog fem minuter
Så nu vet ni precis hur min mat hamnade i min mage.

Ps.Jag hinner inte uppdatera varje steg vi tar, varje dag… ? Ibland blir det plockat ur sitt sammanhang.
Men för att stilla din nyfikenhet så hade resten av familjen redan ätit när jag kom hem, en korvstroganoff.
Det blev ingen mat över till mig därför fick jag äta lite annat….

Kram

Nästa inlägg

Lax i ugn med red curry

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x