Vi har ätit så mycket gott på vår resa och jag har blivit så inspirerad för att prova massa nya recept.
Men en återkommande favorit är Pulled Pork, detta kommer jag laga i dagarna när vi kommer hem.
Gillar ni?
Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!
Ja det är så jäkla gott! Åt det mycket för ett par år sedan!
Kram
http://www.jagraktuppochner.se
Nä, gillar inte pulled pork men däremot glr vi ofta pulled chicken efter ditt recept! Det är yummie!
Vilken barbecuesås brukar du använda ?
Nu hittade jag en jättegod på Ica, i en glasflaska svart ettikett, tror sen hette Texas. Är dock inte helt säker på namnet
Åt det ofta för några år sedan, jättegott ♥️
Tack för en jättetrevlig blogg! Jag älskar variationen i din blogg och såå trevligt att läsa om alla era resor.
Kanske en dum fråga.. ska fläskkarrén skäras ned i bitar innan den läggs i ugnsformen eller ska det vara en fläskkarré i stor bit?
Hälsningar Lotta
Vad roligt! Tack
Nej, Den ska inte skäras 🙂