Key West

Hej hej,

Vår 3:dje dag i Key West börjar gå mot sitt slut. Vilken fantastisk stad, hit vill jag åka tillbaka. Drömmigt att få ha ett sommarhus här som pensionär. Drömmar kostar ingenting. Allt är väldigt gulligt, ombonat och mysigt överallt. I morse hade jag telefonmöte från klockan sju, så det var bara att ställa klockan och springa ner till cubanska cafeet för gott kaffe. Eller egentligen vaknade jag faktiskt av sonen som smsade hemma från sverige! Han hade klarat körkortet idag, blir man stolt som en tupp eller vad?! Jaaaaaay!

Men tillbaka till morgonen som startade med kubanskt kaffe, detta är väldigt gott så nu vill jag bara ännu hellre åka till Cuba. Är det någon som är morgontrött i detta gänget så är det jag. Men tillsammans med 2 koppar kaffe satt jag på balkongen och uträttade det viktigaste medan de andra tog en sovmorgon.

 
Efter fyra långa telefonmöten så knatade vi bort för frukost ( det kommer bli en s*tans dyr telefonräkning )  Men men så får det bli ibland. Blue Heaven fick jag fått tips från av min bloggläsare AnnaLena. Tack tack.
Väldigt trevligt, gemytligt och gott så jag kan rekommendera det varmt.  

Dock hann jag bara äta upp halva portionen innan det ringde i jobbmobilen, och frukosten var ett minne blått… Hehe. Näe men det märks att alla är tillbaka på jobbet på riktigt nu.


Två kvarter bort fann vi Hemingways hus, så coolt!


Efter en stadstur röstade alla för stranden. De flesta stränderna är privata, men det finns en hel del guldkorn som alla får bada vid. Googla runt så hittar ni.

I USA har de även dessa regnbrunnarna överallt. Känner ni igen från filmen:

”Do you want a balloon”….  

Tittar man nog på bilden ser det ut som det är ögon där nere…. 😉 Hujeda mig.
Vi traskade ner på piren och vilka vågor!

En sväng förbi stranden, blåsigt med varmt. Här hade jag lätt kunnat hänga en dag eller två.
Skulle jämföra vädret här som en ganska typsik svensk sommar, kanske något varmare.    
Men när magarna började knorra var det lunchdags, eller ja snacksdags.
barnen åt en varsin pommestallrik och jag & Jonathan delade på en Key Lime paj. Majj Gadd så himla god.

Key Lime Paj kommer från början från Key West, detta är en av mina favvo-efterrätter.Nu har vi inte hunnit äta så många pajer just här – men denna var såååå god. Vi åt den på ”Southermost Beach Cafee”. Krämig och perfekt sötsyrlig. Bad jag om receptet ? Jajamän, denna ska bakas hemma sen! 
Sedan promenerade vi hem till poolen,
badade någon timme och gjorde oss klara för att utforska mer av staden.  
Vilka ljuvliga cafeer längst gatorna. Kakor stora som tefat! Här snackar vi!!
Solnedgången tjusade vi på Mallory square, dock fanns inga lediga bord.
Så vi gick ner till hamnen och fotade därifrån.

 

Kvällens middag åt vi på ”Only Wood”, pizza, pasta och massa annat gott.
Jättemysigt matställe på en gata in, har ni tid så gå hit!

Nu då är klockan snart tio här i amerikat, vi ska sätta oss och boka hotell. Imorgon åker vi vidare, buuhuu… lite närmare hemåt kalla sverige. Men det ska bli gott att komma hem till resten av familjen (saknat dem sååå på resan)  och det ska bli riktigt härligt att komma in i vanliga rutiner igen.

Men vi hörs imorgon igen! På återseende

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
6 år sedan

Åh så fina bilder du lägger upp, vilken resa alltså ??? ha det gött, vi har minus 15 och det snöar, så njut???

al68
6 år sedan

Va kul att ni gillade det. Ja, Key West är helt underbart, kände mig hemma där, kanske bott där i ett tidigare liv ?. Testade ni Blue Heavens Key Lime paj? Annars kan ni köpa med den och käka i bilen på väg hemåt ?. Kram ?❤️

Elin
6 år sedan

Att ni inte körde Skype-möte eller liknande 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Elin
6 år sedan

Ja det borde vi ha gjort ☺️

Anna
6 år sedan

Hej!
Vilken underbar resa ni verkar ha haft! Väldigt kul att få följa!
Ska åka på kryssning, om 2v. Ska stanna på samma ställen som ni stanna på. Rekommenderar du några speciella utflykter på ställena? Något man inte får missa? Sen har jag några frågor om själva kryssningen. Hade ni köpt dryckespaket? Använde du internet man kunde köpa på båten?

Nästa inlägg

Rostade rotfrukter

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x