Vad göra av julmaten som blir över ?

Har ni också fått massor av julmat över.
Ingen fara, mycket av maten går att frysa. Såsom köttbullarna, frys in dem och servera dem om en vecka eller månad istället.
Vispa ihop en god brunsås till dem och koka potatis. 
Brunsås:

2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Serveras med kokt potatis

Gör så här: 
Vänd ner crème fraîche & grädde i en kastrull och vispa tills du har en klumpfri sås.
Vänd ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, & peppar + gele.

 

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Det senaste dygnet

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x