Polkabräck

 

Ett av mina favorit-julgodisar.
De går snabbt, är enkelt, och innehåller bara 3 ingredienser.

Du behöver :
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar

Gör så här :
Smält chokladen över ett vattenbad. Under tiden krossar du polkagrisarna.
En hammare är toppen till detta, Låt polkagrisarna ligga kvar i påsen och hamra över tills du får lagom stora bitar.  När chokladen har smält så breder du ut den ett jämnt tunt lager över ett bakplåtspapper. När sedan det lagret har stelnat, brer du ett till lager med den vita chokladen. Strössla sedan över de krossade polkagrisarna.
Låt svalna i rumstemperatur och bryt lagom stora munsbitar.

1
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lydia
6 år sedan

Tips är att lägga polkagrisarna i frysen ett tag innan de krossas, då är de mycket lättare att slå sönder.

Linda
4 år sedan

Någon som vet om det ska vara bakchoklad eller om man kan ta Marabou choklad? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda
4 år sedan

Mjölkchoklad ❤️

Emma
4 år sedan

Funkar det att använda bakchoklad från Odense? Brukar ha den till tex. trillingnötter. Eller är det Marabous vanliga mjölkchoklad som är bäst?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
4 år sedan

Jag gillar odense 🙂
Det funkar toppen.

Caroline
4 år sedan

Gjorde dessa igår!
Lätta att göra! Fick dem väldigt tunna, var enkla att bryta av!
Snygga att lägga fram och väldigt goda!

Ingela
2 år sedan

Älskar dessa och har gjort dem varje jul senaste åren. Ibland separerar lagren av vit och mörk choklad, vad gör jag för fel då? Använder samma märke varje gång, Chocovic.

Nästa inlägg

Polkafudge

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x