Polkafudge

 

Hej hej,
Oj vad ni söker efter julgodis nu, ser på statistiken att ni är galet många. Jättekul,
och här kommer ett tips till. Denna smakar som marknadsfudge.
Den fina bilden tillhör Ulrika Pousette som fotat för min kakbok.

Det här behöver du: 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
200 gram mörk choklad
50 gram smör
1 dl krossade polkagrisar

Gör så här:
Klä en form på cirka 15*15 cm.
Blanda grädde, sirap & socker i en tjockbottnad kastrull  och koka upp blandningen till 120 grader. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen tillsammans med smöret, under omrörning. Rör tills smeten är blank. Häll smeten i formen strö över polkakrosset. Låt fudgen stå kallt i några timmar innan du skär lagom stora fina bitar.

2

3 responses to “Polkafudge

  1. De ser jättegoda ut!! =) Själv bakade jag pepparkakskladdkaka med Saffransglass igår! Så sjukt goda! =) Recept här: https://laila.mabra.com/pepparkakskladdkaka-med-saffransglass-vegansk/ STOR KRAM!

  2. Emma skriver:

    Jag gör alltid saltlakritskolan efter ditt recept. Supergod! Kan man frysa in kolan? Tänkte att jag skulle baka lite i förväg och frysa in. //Emma

  3. Tina skriver:

    Nu har jag gjort denna två gånger (fudge med polkagris) och misslyckades båda och blev så besviken. Brukar aldrig misslyckas med fudge. Gjorde exakt enligt recept men när jag rörde i choklad och smör så blev det rinnigt och lade sig som ett lager ovanpå röran som blev grynig. Vad gjorde jag för fel så ingen annan gör om misstaget. Rörde jag för lite eller för mycket tror du? Skulle det svalna innan? För övrigt har jag gjort flera andra sorter på din sida som blivit helt perfekta och goda. Älskar dina recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *