Nygräddade våfflor

Vår brunch kanske blir eran lunch.
Bjussa familjen på de godaste våfflorna. Här kommer mitt superduper go´a recept, jag kryddade upp våra med lite pepparkakskrydda. Det kan man utesluta om man inte har hemma.

Många våfflor blir det av detta:

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Hemligheten för att få dem frasiga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt spröda.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *