Min lilla stockholmsvisit

Godkväll,

Då var jag hemma igen efter jobb i huvudstaden. Har precis läst lite läxor och nattat barn. Borta bra med hemma bäst, jag sover  inte så bra när jag reser iväg själv. Försenat flyg både dit och hem, så det var tur så att jag kom fram redan i går kväll. Jag bokade hotell i närheten av fotostudion, för att jag enkelt skulle kunna kila bort till Ulrikas fotostudio efter frukost. Hotellrummet var inget särskilt, men badrummet gillade jag det hade det där lilla extra.

Litet var det såklart,
men så snyggt med gulddetaljer.

Frukostbilden från imorse, mumma. Tänk fast även om jag jobbat i så många år med detta,  så känns det fortfarande märkligt att ta fram min jättekamera och ställa mig och fota när jag är iväg så här. Men för er skull förevigade jag dagens första mål. Förresten roligt att några av er kom fram och hejade idag vid frukosten och på stan.

Kallt som tusan var det och halt som attans på vägarna, tur att jag kom fram hel och ren till studion. Här jobbar vi när vi skapar våra böcker… hehe.. Låter som jag inte gör annat än att skriva böcker 😉  Men när man gett ut två böcker får man kalla sig författare är det inte så ?
Stolt som en tupp är jag som ni säkert förstår för att få göra denna boken.


Köket vi jobbar i ser ut så här när det är nystädat,
bilden är tagen precis innan alla matvaror kommer levererade.

Tadaaaa, här har man svårt att tro att det ska lagas mat i löpande band under dagen.

Här kom matleveransen, såååå mycket mat och så lite tid.

Att ge ut en bok sker inte i en handvändning direkt.
Det är galet mycket jobb bakom, och vi har redan jobbat massor med denna boken redan nu. Men nu drar det allts igång på allvar.


Ni är flera som undrat när boken kommer, och jag har inget datum än. Dock efter sommaren och till hösten någon gång har jag blivit informerad. Vi bör vara färdig fotade sådär i Februari innan den ska jobbas vidare med.


Här är flera böcker som duktiga Ulrika Pousett ( fotografen till mina böcker ) har fotat.
Jag vill typ köpa alla!


Här bland porslin och bakgrunder letar vi rekvisita tillsammans med vår duktiga matstylist Anna Wendt,
så kul att få jobba tillsammans med proffs.

Innan maten hamnar i tallrikarna så stylas det. 
Lite bakom kulisserna, så här jobbar vi!
Ingen fika bakades idag så vi fick springa och köpa en vetelängd på bageriet, så vi hade lite sött till kaffet.

Nu närmar sig klockan tio, nu ska jag stänga ner datorn för idag och kolla serier med min man.

Trevlig kväll till er,

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bina
6 år sedan

Har provat flera av dina recept, både mat & bak och allt har varit supergott! Men har en fråga, varför använder du alltid vispgrädde i maten? Vad tycker du blir skillnad mot matlagningsgrädde? Just nu har jag några veckor då jag ska prova mjölkfritt och undrar om du har något tips på vad man kan använda? Har sett att Oatly har matlagningsgrädde gjord på havre, funkar den lika bra istället för vispgrädde i matlagning? 🙂 tack för en superbra matblogg!

Malin
Reply to  Bina
6 år sedan

Och jag undrar vad som är vitsen med matlagningsgrädde? Den är (minst) lika dyr som vispgrädde men bara en tredjedel så fet. Jag lagar inte fetare mat men blandar ut vispgrädden med vatten eller mjölk. Det blir billig matlagningsgrädde! Och sen slipper man tillsatserna! 🙂

Elin
Reply to  Malin
6 år sedan

Eller hur, hur svårt ska det vara att förstå att det inte är fett´som är farligt utan socker och stärkelse.

Eva
Reply to  Malin
6 år sedan

Ja tillsatserna och förtjockningsmedel som används i matlagningsgrädde är verkligen inte bra vad jag har läst.
Finns mycket att läsa om det. Man blir mörkrädd när man läser om alla tillsatser i vår mat som gör oss sjuka.
Inte konstigt att allergier, depression och diagnoser ökat.
Bra att laga från grunden med så mycket naturliga råvaror som möjligt.
Kul med en ny bok! Förstår att det är mycket jobb för att färdigställa.

Therese
Reply to  Malin
6 år sedan

Fast jag köper alltid ICAs matlagningsgrädde och i den står det under ingredienser bara ”högpastöriserad grädde” så inga tillsatser där vad jag kan se…

Sanna
Reply to  Bina
6 år sedan

Precis som någon skrev det är tillsatser i matlagningsgrädden/. Ta vispgrädde och späd ut med vatten?

Bina
Reply to  Sanna
6 år sedan

Jo jag vet det innehåller tillsatser men frågade även vad man kan använda istället som är MJÖLKFRITT (mjölkproteinallergi)?? Och nej laktosfritt är inte samma sak, det enda liknande grädde som finns (i min stad haha:) ) är matgrädde gjort på havre och sojavisp. Men får väl experimentera mig fram..

Malin
Reply to  Bina
6 år sedan

Kokosgrädde! ??

Delia
6 år sedan

Alltså jag har funderat SÅ långe o måste fråga.. när du lagar mat o bakar till boken, vem/vilka äter det färdiga resultatet efteråt? Äter du det själv? Tänker stt det måste bli en del över? Fryser in? Ja du ser, så många viktiga funderingar! ?

Malin
6 år sedan

Spännande med ny bok! Kram från en som är grymt avundsjuk på ditt jobb. Undrar om man ska våga kasta sig ut någon dag… ? Kram <3

Pillerillan
6 år sedan

Tack för ett roligt inlägg, faktiskt väldigt intressant att se hur mycket jobb det är och hur allt går tillväga. Hälsa även din fotograf, hon är ju helt otroligt duktig. Ser fram mot din bok.
Ha en bra dag, P

Nästa inlägg

Loppisfynd

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x