Hemmagjord fågelmat

Hej fina, 

Ursäkta tystnade, men jag har varit bort hela dagen. Nu är jag tillbaka och ska snart byta om, vi ska iväg på middag snart . Firar barnens kusin Alicia som fyller 18 år idag. Mysigt. Ni såg säkert på min Instastory ( @jennysmatblogg ) igår att jag julpyntade för fullt.  Igår var det ”julpiff” för de djuren utomhus. Nu blir det allt kallare och svårare för småfåglarna att fixa mat.
Vad gör man då, jo man kan göra egen fin fågelmat. Jag hittade massa små fina julsaker på loppis, såsom denna lilla halmbocken. Perfekt till mitt pyssel. Blev inspirerad av rara Lotta med bloggen fyra årstider.

Det du behöver är : 
Fågelfrön
Cocosfett
Fina grankvistar eller lite julpynt

Gör så här: 
Fyll upp frön i te.x muffinsformar.
Smält cocosfettet och fyll på. Dekorerar med gran, kottar eller lite sött julpynt. Tyck även ner en bit längre ståltråd / snöre för att du ska kunna hänga upp dem sedan. Ställ ut och låt svalna. Sedan lossat du dem från formen och hänger upp dem där det passar.

1

One response to “Hemmagjord fågelmat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *