Varmrökt lax med potatis & sås

Hej där, 

På tisdagar äter vi gärna fisk, och även fredag, lördag & söndag.
Vi äter nog dubbelt så mycket från havet mot vad vi gjorde för ett par år sedan.
Här kommer tips på en festmåltid som du enkelt kan trolla fram på en halvtimma.

Välj små kulpotatis, de går snabbast att koka. 

Det här behöver du:
1 bit varmrökt lax
små potatisar
en god sallad
kokt ägg

Serveras med en kall romsås:
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1/2 msk dill
Salt & peppar

Gör så här :

Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ kallt ett par timmar innan servering.

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Tack för detta tips, det får det bli på middags bordet idag! Älskar lax…

Ann-Maric
3 år sedan

Hej.
Tack för tips. Har du förresten testat kall hjortronsås till just varmrökt lax?
Är så gott och så enkelt. Lite creme fraise, i med några teskedar hjortronsylt (smaka dig fram) sen salt och peppar, Klart

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Maric
3 år sedan

Men mums, det måste jag prova.

Sofie
3 år sedan

Ska man ha räkor i såsen?
Och hur mycket?

jennysmatblogg
Reply to  Sofie
3 år sedan

Sorry, det är samma recept jag brukar ha till fisk, fast denna gången gjorde jag utan räkor. :))

Lydia
3 år sedan

Räkor? Hur man gör börjar med låt räkorna rinna av men de finns inte med i ingredienserna..

jennysmatblogg
Reply to  Lydia
3 år sedan

🙂 Skrivfel..
Sorry, det är samma recept jag brukar ha till fisk, fast denna gången gjorde jag utan räkor. :))

Nästa inlägg

Måndagskväll

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x