Torskplanka med citron-& hummersås

Ett smarrigt tips på vad du kan laga med torskrygg.
Så mycket festligare att bjuda på mat på planka.Detta lagade Thelma och jag förra veckan, högsta betyg av samtliga som gillar fisk.

Det här behöver du till 4 st plankor:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
+ dill ( kryddform)
4 bitar torskrygg
matolja

citron- & hummersåsen:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
2 msk nypressad citronsaft

Gör din torskplanka så här:
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Olja in plankorna och lägg torskryggen där och spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa det sen.  Sedan skjuts in i ugnen tills allt fått en vacker färg.
Under tiden låter du såsen sjuda upp och häller detta sedan över precis innan servering.

3

4 responses to “Torskplanka med citron-& hummersås

  1. Gülay skriver:

    Hej Jenny
    Läcker bild. Men var kommer såsen i bilden? Kokar du den eller vad? Torsken på bilden ser ut som färsk torskrygg eller hur och ser mycket mer än 4 bitar. Sen undrar jag hade det inte räckt med 4 äggulor? Jenny du får en eloge för dina recept är ärliga korrekta. Ibland bakar jag nåt från någons blogg fast man följer receptet blir det pannkaka. Tex idag testade jag nåns recept vaniljhjärtan i snittar,fy fabian vilken besvikelse det blev:((
    Ha forsatt en bra dag.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej
      Oj, trillade såsen bort. Jag uppdaterar.
      Ja det räcker med en bit torsk rygg, vi hade dock lite för mycket ( 1 1/2 bit )
      Det är fryst torskrygg som tinat, men går bra med färsk också.

      Kraaaaam

  2. Lina skriver:

    Såsen är fortfarande inte inlagd 😯

  3. Lina skriver:

    Jaha såg nu 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *