Kryssning i Karibien

Bild lånad från Pinterest

Godkväller,

Jag sitter och kikar runt på nätet, medan maken kolla ishockey på tv. Jag fastnar oftast bland bilder på turkost hav och vita ständer. Galet vackert!  Började läsa på om olika sorters kryssningar, och då sådana i Karibien. Lägg av så drömmigt.
Jonathan har länge pratat om att vi borde åka på det, men jag har alltid tyckt att det verkar som så stora fartyg. Att det liksom blir lite för stort, med för många restauranger, för mycket butiker och aldrig någon plats vid poolen.

Så därför tänkte jag höra med er om ni varit  iväg på en sådan här Kariben-kryssning, och ni måste berätta hur det va! 
Var det alldeles alldeles underbart?

Berätta gärna med vilka ni åkte, och på vilka ställen ni stannade. 

0
Prenumerera
Notis om

20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Andersson
6 år sedan

Kan verkligen rekommendera kryssning! Inte bara i Karibien utan även medelhavet! Jättesmart sätt att semestra, man får se många olika ställen samtidigt som du njuter av god mat & dryck, häftiga shower & mycket för barnen att göra. Viktigt är dock att välja ”rätt” bolag… service mm kan variera en hel del…

jennysmatblogg
Reply to  Anna Andersson
6 år sedan

Låter ju superhäftigt! tack för svar.

Helena Marklund
6 år sedan

Jag har varit på en veckas kryssning, utgick från Miami och stopp på Haiti, Jamaica, Caymanöarna och Cozumel. Helt fantastisk resa med väldigt god mat och härliga upplevelser. Känns inte ett dugg trångt på båten och alla fick plats vid polen.

jennysmatblogg
Reply to  Helena Marklund
6 år sedan

Vilka fantastiska stopp :)) Vilket bolag? Finns ju en uppsjö med fartyg.

Anna
6 år sedan

Vi har åkt med MSC Cruises till St Thomas, St Marten och Bahamas. En riktigt häftig resa.
Maten var ok men inte mer. Tror detta skiljer sig väldigt mkt mellan bolagen. Båten är stor, rymlig och lyxig. Ett måste är att lägga tlll lite och boka rum med balkong. Så värt det med tanke på att man trots allt tillbringar en del tid på båten. Slående service. Tror de städade 3-4 ggr per dag. Allt var tiptip i hytten.
Kan verkligen rekommendera detta om du gillar att resa bekvämt men ändå se mycket.

6 år sedan

Vi åkte med familjen 2012 med Royal Caribbien 6 dagars trip med utgång från cape canaveral. Stop på Bahamas, St Martin och St Tomas. 2015 gjorde vi en 7 dgrs trip med MSC cruises, utgång Miami och stopp på Jamaica, Cayman Island, Cozumel och Bahamas. I vår familj är vi eniga om att Royal Caribbien var den bästa båten. Alla öar är unika och bjuder på olika upplevelser. Har man aldrig gjort detta så spelar det kanske inte så stor roll för allt är fantastiskt på olika sätt. Trevlig resa<3

Resesäljare
6 år sedan

Jag kan starkt rekomendera en karibien kryssning med Royal. Symphony of the sea är den nyaste och största båten som har allt att erbjuda, häftiga shower, skridskobana(!) Och flertal pooler. Royal är lite mer dyrare än MSC kryssningar, kort och gott så får man vad man betalar för. Du får personlig servitör varje kväll, ta en hytt med havsutsikt och beställ in frukosten till balkongen – kostnadsfritt. En städare bäddar upp och ner er säng varje dag. Glöm inte av att lägga till ett dryckespaket så får ni all dricka inkluderat också. Royal kan erbjuda ett helt paket med flyg och kryssning i ett. Åker man karibien kryssning är det bra om du är på plats någon dag innan fartyget avgår . Medelhalvskryssning är toppen också men räkna att priset är högre än karibien. Ett plus är att boka i tid…

Johanna
6 år sedan

Åkte i somras med bolaget Norwegian Cruise line, båten hette norwegian escape. Båten utgick från Miami och stannade på St Thomas, Tortola och sist Bahamas! Båten var stor och det var säkert närmare 5000 pers. På något vis tyckte jag det var mkt folk när det gällde solplatser, platser i pooler. I det stora hela märkte man inte av att det var så mkt folk. Vi hade all inclusive och i det kunde vi äta mat i en buffé där det fanns allt möjligt samt så hade de olika teman på maten om kvällarna. Det var alltid öppet för att hämta glass o snacks osv. Vi hade även i all inclusive tillgång till att gå på tre olika restauranger där man fick välja från meny vad man ville ha. Trots så mkt människor tog det ej tid o få maten. Testade ingen annan resturang under vår kryssning då vi nöjde oss med det utbudet… Kan rekommendera denna kryssning, allt är så genomtänkt!

Linda Gustavsson
6 år sedan

I påskas åkte vi på kryssning i Karibien. Men Royal caribbien Harmony of the seas. Kan verkligen rekommendera detta skepp. Det är stort men inte så att man inte har koll på var man är och hur man hittar. Vi besökte Cozumel Haiti och Jamaica. Otroligt välordnade
utflylter på varje stop . Som vi hade bokat hemifrån vilket jag kan rekommendera att man gör. Då du bokar utflylter så är du garanterad tillbakapressade till fartyget utan att känna stress att du inte hinner innan det avgår. Lyx lyx, god mat och en av de bästa upplevelser jag varit med om. Då jag har barn i samma ålder som dina barn så kan jag garantera att detta skepp kommer de älska då det finns massa aktiviteter för tonåringar vilket inte alla skepp har.

En amerikan på båten berättade att det var hans 192 kryssning. Han kunde inte hitta en enda sak att klaga på och han menade på att han var otroligt petig.

Linda
6 år sedan

Kryssning ar basta, mest avkopplande semestern alla kategorier. Vi har varit pa tre kryssningar i Karibien, senast over jul forra aret. Vi bor i Usa sa flygresan blir lagom?. Vi har bara akt Holland America line vilket ar fantastiskt, inga klattervaggar och rutchkanor men barnen alskar det. De varvsr ocksa ner. Man far sa mkt semester for pengar. Och du behover inte tanka pa nat, sa bekvamt och ni blir avslappta pa det ena drommigare stallet an det andra. Sedan valjer du hur mkt aventyr du vill ha sa att saga. Love it❤️❤️❤️

Berit Rosenbielke
6 år sedan

Har gjort många kryssningar tunt om i världen,jag föredrar Norwegian Cruise line,dvs freestyle cruising.Du äter när du själv vill,inga tider att passa och det finns flera restauranger att välja mellan.Just nu har rederiet erbjudande med dryckespaket,serviceavgifter m.m. Inkluderat.Jag kan rekommendera södra Karibien och den östra delen,utgå gärna från Miami,så kan man shoppa loss efter kryssningen,

Sofhia
6 år sedan

Kryssning i Karibien med Royal Carribean är något jag verkligen rekommenderar! Passar både par och barnfamiljer. Har varit en sväng till västra Karibien och nu senast till östra. När vi åkte till östra utgick fartyget från Fort Lauderdale och stannade till på Jamaica, Haiti & Mexico. Själva kryssningen var 1 vecka så vi valde att spendera några dagar i Fort Lauderdale innan och några dagar i Miami efter kryssningen. Vi åkte med Oasis of the Seas som då var största fartyget och vilken upplevelse & service som erbjöds. Var otroligt rent och fräscht, superbra mat, har faktiskt ingenting alls att klaga på. Vill definitivt åka tillbaka och kommer även då välja att åka med Royal Carribean 🙂

Anna
6 år sedan

Kul att få uppleva det någon gång men inget jag skulle göra igen. Kände mig lite instängd på något vis. Saknade att kunna ta någon promenad. Sedan hann man tyvärr inte se mkt av varje ö. Du du hinner se en strand på varje ö ungefär vilket inte gör att man får en helthets bild av ställets man stannar på. Jag besökte Bahamas,
Puerto rico och st Marten

Kristina Johansson
6 år sedan

Hej!
Jag tycker att ni ska åka med Celebrity Cruises. Helt outstanding!
Vi kryssade till Karibien med Celebrity Eclipse, och det var helt magiskt. Vi har åkt med Norwegian Cruises också, så jag har något att jämföra med. Lite slappare och mer basic hos dem, fantastiskt och helt underbart med Celebrity. Bara ett tips! Vi var två vuxna som reste med vår vuxne son, åker man med barn kanske man vill ha det lite slappare och friare, inga klädkoder till vissa restauranger etc. Skulle jag åka igen så blev det med Celebrity, absolut!
Lycka till!

6 år sedan

Varit på 5 Karibien-kryssningar de senaste 4 åren. Så bra tycker vi att det är 😉 Kan varmt rekommendera Celebrity Cruises och Norwegian. MSC brukar dock kunna ha gratis för barn upp till 12 år så det kan vara värt att kolla upp, vi tänkte nog testa att resa med dem i vinter då vi har en liten kille på 2,5 år.

Katarina
6 år sedan

Åh så kul! Jag jobbade med att planera kryssningar tidigare och har alltid tänkt att det säkert skulle passa er familj. Det är ett helt fantastiskt sätt att resa på om ni både vill hinna med att se flera olika platser, koppla av ombord vid poolen, gå på spa, träna, se shower (Royal Caribbean har riktiga Broadway shower ombord) och äta gott..väldigt gott. den enda nackdelen jag egentligen kan tänka på är att man oftast ”bara” hinner göra en utflykt per destination. Så vill man resa för att utforska en hel ö mer djupgående så är väl detta inte det mest ultimata. Men det är ju underbart att man faktiskt hinner se så mycket utan att behöva packa om väskan hela tiden också. Om ni reser med barnen så vill jag verkligen slå ett slag för royal caribbean (gärna Harmony eller symphony). Reser ni själva så är celebrity lite mer parigt. För varje stopp finns det en rad olika utflykter som kostar extra. Och jag skulle rekommendera att ni bokar dessa hemifrån om det är något ni verkligen vill göra då det är begränsat med platser, men det går även att boka ombord. Och är det något ställe ni inte känner för att kliva iland på så erbjuds det ofta väldigt bra rabatter på spabehandlingar medan fartyget ligger i hamn.
Ett tips är också att skriva upp er på nyhetsbrev hos tex RC, så får ni massor av erbjudanden på mailen. Hoppas att jag kunde hjälpa till lite här! 🙂

Kicki
6 år sedan

Åkte förra året med Celebrity cruises från F.t Lauderdale. 2 dagar ute till sjöss innan vi kom fram till första ön som var S.t Thomas sen vidare till S.t Kitts, Barbados och sist två nätter på S.t Martin. En helt underbar resa med mat och service av toppklass. Kanske lite mer vuxeninriktat men passade oss perfekt som reste utan barn. Tror det är väldigt viktigt att man väljer rederi med omsorg för oss blev det en fullträff och kommer absolut att åka med dom en gång till och då i medelhavet. Lycka till och du kommer inte att ångra dig vad du än väljer.

Carolina
6 år sedan

Norwiegan är toppen med barnen! Som andra skrivit lite ledigare. Vi åkte m Getaway till Jamaica Grand Cayman, Cozmuel och Bahamas. Lös gärna på min blogg svenssonsuteochreser.blogg.se

Camilla
6 år sedan

Msc Dubai åkte vi kryssning underbart

Kristin
6 år sedan

Vi var i Florida och på kryssning i feb/mars i år. Bästa resan vi gjort! Snart bär det av till Thailand igen men planerar redan för en ny kryssning! Vi åkte till Haiti (Labadee), Jamaica och Mexico, 1v. Balkonghytt mot havet, underbart när man kommer iland och roomservice kommer med frukost ?? Nästa gång vill jag åka mer än en vecka, vi hann inte med allt på båten. Vi åkte med Royal caribbean, Oasis of the seas. Perfekt resa för hela släkten också, det finns att göra för alla och maten! Herregud vilken god mat! Jag skulle rekommendera alla att åka på kryssning! Uppstyrt och världens service! Barnen hade det toppen!

Nästa inlägg

ITALIEN

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x