Köttbullar med kokt potatis och gräddsås

Gomorron,

I går fixade jag & Jonathan det sista med hotellbokningarna inför Hong Kong & Macou. Vi har kikat och kollat hotell i flera veckor, så vi hade några favoriter. Fast det känns alltid bra när det är bokat och klart. 3 olika hotell blir det på en vecka, för att vi ska hinna se så mycket som möjligt på olika platser. Kul!

Dagens middagstips från mig till er: Köttbullar

Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
salt och peppar

Till såsen :
Steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk oxfond
salt & peppar
2 tsk rödvinbärsgele

Gör dina köttbullar så här;
Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess. Rulla sedan köttbullar av smeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Vänd ner grädde & crème fraîche i stekpannan, häll i fond och låt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Servera med potatismos eller kokt potatis.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
6 år sedan

Spännande sås, med creme fraiche och sylt, måste provas! Gillar verkligen dina recept och dina bilder här på bloggen! Fortsätt så…. Kram

Nästa inlägg

Ljuvliga höst

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x