Torsktacos

Hej hej,
Lördag och vi är på väg in till Kalmar. Det är ju kalmardagarna nu, och Melvin & Nomi ville åka en karusell eller två. Sedan har vi bokat in ett biobesök, bra väder för det idag. Thelma & Johanna ville inte gå på någon tecknad bio, utan gå och fika på stan istället. Men innan vi åker så kommer här förslag på god ”fishtacos” som man kan variera lätt med vilken slags fisk man nu vill panera.

Visste ni förresten att man bäst tinar torsken i kallt vatten i 30 minuter innan man tillagar den.
Då får man bäst resultat.

Det här behöver du till 4 personer: 
400 gram fryst torsk
2 ekologiska ägg
mjöl
panko ( alt. ströbröd )

Smör till stekning

Gör så här: 
Ta fram torsken en stund innan och låt tina lite, men det är enklare att jobba med den medan den är något fryst.
Skär den i små kuber. Ta fram 3 djupa tallrikar : i en vispar du upp äggen, i den andra lägger du vetemjöl och i den sista lägger du panko. Börja med att doppa fiskkuberna i mjölet, sedan vidare i äggen för att sedan rullas runt i pankon.  Hetta upp en stekpanna med smör och stek dem krispigt gyllene bruna.
Serveras sedan i hårda skal med krispiga grönsaker, guacamole, picklad lök, mango & koriander.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sötpotatisgratäng

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x