Vegetarisk broccolipaj

En smakrik broccolipaj med ädelost!

IMG_5362

 

Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning : 
500 gram fina broccolibuketter
140 gram ädelost
10 klyftade champinjoner
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Använder du fryst broccoli behöver de inte förkokas. Har du färska buketter så tycker jag du ska förkoka i 3-5 minuter. Fyll sedan pajformen med broccolibuketterna, tärnad svamp, smula ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka  20-30 minuter. Eller tills pajen är genomgräddad
Servera genast med en god sallad.

1

3 responses to “Vegetarisk broccolipaj

  1. Anna Andersson skriver:

    Hej Jenny! Toppen med en app ?? Kan man spara recept i appen, typ samla recepten man finner intressanta i en lista så att man hittar igen dem senare? Om det inte finns så vore det en funktion att fundera på! ?

  2. Birgit skriver:

    Dax att göra paj ser jag! Mums!

  3. Frida skriver:

    Supergod verkligen! Gör dock inte misstaget som jag gjorde, då jag använde fryst broccoli utan att Tina den först, vilket resulterade i en stanning som aldrig stelnade..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *